Jernkorset.dk

Breve sendt fra øst- og vestfronten under 1. Verdenskrig

26. september 1914,

< Forrige Næste >
Fra
Peter Mærsk
Peter Mærsk
Til
Mor og far
Mor og far

Kære Forældre!

Som jeg har skrevet på kortet i morgen, er vi nu et stykke inde i Rusland, og hvor vi er bedre tilfredse end oppe i Ost­preussen, hvor alt var røvet. Her kan vi få alt mulig at købe endnu, men vi har jo kun så få penge. Mine penge ligger på Buroet, men de bliver ikke udbetalt, af hvad grund ved jeg ikke men tror nok, at det er fordi at vi har så mange fremmede folk iblandt os, som vi ikke rigtig stoler på. Men far, send mig dog 10 mark i et brev, der er mange der får, og når den komme mellem et par kort og ind i brevet, går det let. Ellers er al helt godt, vi har haft temmelig godt i den sidste tid, vi har jo ingen for os foreløbig. 

Vi marcherer gærne 20 - 30 kilom. om dagen, og så i kvarter, og af og til har vi så en hel dag som i dag; men da skal man jo have sit tøj lidt i orden. Jeg har i dag vasket en skjorte og et par underbukser, som både er rene og tørre nu, og i aften kommer de igen på. Jeg har tre skjorter, men kun en par underbukser. En skjorte har jeg af en Russer, og som er bedre end mine. Men nu skal man jo til a tænke på vinteren. Og vil I ikke sådan langsom sende mig, 1-2 par strømper og så lidt undertøj. Jeg vilde gærne have sådan en Lederjakke, som I nok kender, helst med Ærmer i, der er ud mærket, mange har fået dem. Sådan en og lange strømper vilde jeg gærne først have, da det andet kan jeg købe, hvis jeg blot kan få mine penge; men jeg får jo alle mine breve, om også de varer lidt længe, så det skal nok gå. Og hvis I sender de to dele i to eller tre pakker, og de kan se, det er Tøj, skal de nok gå igennem, da det er ekstra ansagt fra General Kom. Og så siger jeg tak for to små pakker, som jeg fik idag, de var kærkommen, forglem kun ikke at sende en af og til, var bægge hjemmefra? Og lidt rygetøj, helst Shægtobak også i så­danne pakker, det er udmærket, når man går eller cykler om natten for at holde søvnen borte. Jeg har det ellers meget bedre som i førstningen, ingen Gefægt behøver jeg at gøre med og nu har jeg fået en hjælper, men som jo ikke rigtig er inde i sagerne endnu.

Nej lille Mor, i seng det kender vi ikke, og jeg er en af dem der har de første betingelser. Vi ligger altid i Halmen; men jeg sover altid udmærket. Men i Vinter vil det jo blive lidt kold.Ja af nyt kan jeg ikke fortælle meget, da jeg jo har skreven i de sidste dage til flere derhjemme, og de fortæller jo vel lidt. Jeg har i dag haft kort fra en dansker, som er såret, og som ligger i Berlin og har det lige så godt som hjemme. Poulsen og de andre danskere er alle ved godt mod. Ja jeg både håber og tænker også som Uffe, at vi må samles derhjemme, og med Guds hjælp lykkes det også nok.

Nu mange Hilsener fra eders søn Peter.

Vær nu ikke alt for ængstelig, lille Mor, for vi er ikke det eneste Militær i Ostpreussen, og det er kun sjælden, at vi træffer på fjenden. Med ved Lyk var ingen af os.

Send kun nogle flere kort.

Hils Trine, jeg har fået hendes 5 breve idag.

Oprettet: 10-03-2011 15:05:45 | Rettet: 05-07-2014 20:12:50