Jernkorset.dk

Breve sendt fra øst- og vestfronten under 1. Verdenskrig

21. april 1915, Branusberg (Braniewo, Poland)

< Forrige Næste >
Branusberg (Braniewo, Poland)
Fra
Peter Mærsk
Peter Mærsk
Til
Mor og far
Mor og far

      Kære Forældre!

Tak for brevet igår og forgårs. Jeg har det godt og er sund og rask. I morgen har jeg ladt mig undersøge af Stabslægen; mit Hår går jo af som I så, og så var jeg lidt opsvulmet i Ansigtet. Jeg tænkte ikke han vilde tage nogen hensyn, men han var hel fornunftig. Han spurgte hvad Sygdom jeg havde haft, og lign. Så sagde han, at jeg skulde henvænde mig til en Speciallæge, hvis jeg vilde, da jeg selv skulde betale det; men han syntes at det var nok værd at passe på, og vi har jo ingen forstand på det, sagde han, det var jo helt fornuftig. Han spurgte og­så hvorlænge jeg havde været ude, og da han hørte at jeg var et halvt år i fronten, sagde han, nå så vil jeg give dig 4-5 uger ro; men så har Feldveblen vist lagt et godt ord ind for mig, for da han læste hvad Doktoren havde skreven, stod der (Let tjæneste foreløbig, så nu kommer jeg ikke ud foreløbig. Og nu får vi en 60 Rekrutter, og der bliver sagt at Uddannelsespersonalet skal afløses (de har næmlig ikke været ude end­nu) , så det kunde jo være man der kunde få en plads. Jeg ved ikke om jeg skal lade mig undersøge; men jeg tror nok jeg gør det, da det dog var kedelig skulde man miste sit Hår så tidlig, og jeg ved at Far kom for sent til Lægen. Jeg har ingen pakker fået endnu, det tager en sær lang tid, men jeg mangler jo nu heller ikke.

I skrev om at Truls havde fortalt alt muligt vrøvl. Hvis Truls blot vidste hvad det kan koste ham, hvis det kommer ud. Den mindste straf er 1 års fæstning. Der er to som er bleven straffet for at have andraget om udlov, da deres kone og Far var syg. Men det skal de jo selv vide.

Ja nu ikke mere i dag, da jeg skal efter middagsmad. Sig til Jens Thøjsen at han skal betænke sig, før han gør det, som I skrev om. Mange Hilsener fra eders Peter.

"..at Truls havde fortalt ..." i visse perioder blev der kun bevilget orlov, hvis der kunne skaffes lægeattest for alvor­lig sygdom i nærmeste familie.

 

 

Note

"Sig til Jens Thøjsen ..." mange sønderjyder overvejede, når de var hjemme på orlov, at gå over grænsen til Danmark. EM
Oprettet: 15-03-2011 19:31:56 | Rettet: 05-07-2014 20:13:45