Jernkorset.dk

Breve sendt fra øst- og vestfronten under 1. Verdenskrig

24. juni 1915, Branusberg (Braniewo, Poland)

< Forrige Næste >
Branusberg (Braniewo, Poland)
Fra
Peter Mærsk
Peter Mærsk
Til
Mor og far
Mor og far

Kære Forældre!

Tak for brevene igår. I skrev om at jeg slet ikke havde skre­ven om J. Cakariesen. Ja jeg har nok tænkt på det. Men nu må I beregne, at man næsten hver uge hører, at nu er den falden og den falden, så til sidst tænker man ikke så meget på det. Du skriver meget om Soldaterne. Ja kunde man få sådan et kvar­ter som hjemme hos Mor, ja det kan vi ikke tænke os. Nu vil jeg fortælle, hvad der egentlig stod eder til, når I havde været i Rusland. 120 Heste, 265 - 300 mand, ja så havde lille Mor nok fået grå hår; men så var forplejningen også derefter. Og de store Lader var besat af folk og Heste imellem hverandre. I spurgte om hvorledes det kunde være at jeg først var færdig til at gå til Becker. Det kom af at Feldveblen sagde mig, at nu kunde han nok ikke beholde mig længere, da Hauptmand Becker vilde have mig. Og så et par dage senere sagde han, at mine Papirer ikke var tilbage fra Batl. og jeg kunde blive her et ugestid endnu, og så vilde jeg natyrlig have mit kommando igen istedet for at lave tjæneste. Jeg har det jo så godt her som jeg kan forlange det.

Angående Alpenkoret (? EM).  Ja så var jeg kommen mod Italien. Men jeg er alligevel glad ved at jeg blev her, da det nok ikke er en hel let tjæneste. Men det var jo i alfald dog en for­andring.

Ja ellers har jeg ikke meget at skrive om, da den ene dag jo går som den anden, og jeg er rigtig godt tilfreds, og er glad ved at jeg er sund og rask igen.

Jeg havde nær forglemt at sige Tak for pakken i forgårs, med Strømperne.

Angående mit udlov kommer ikke, jeg har ikke hørt fra det siden.

Nu mange Hilsner fra eders Peter.

 

 

 

 

Oprettet: 15-03-2011 23:11:22 | Rettet: 05-07-2014 20:14:03