Jernkorset.dk

Breve sendt fra øst- og vestfronten under 1. Verdenskrig

22. september 1915, Branusberg (Braniewo, Poland)

< Forrige Næste >
Branusberg (Braniewo, Poland)
Fra
Peter Mærsk
Peter Mærsk
Til
Mor og far
Mor og far

Kære Forældre !

Ja nu er jeg kommeen igen til Braunsberg; men jeg går nok videre en igen i dag til fronten, vi vænter blot på vore Marchpapirer. Ja de gode dage i Braunsberg er forbi; men for det første er jeg meget taknæmlig for at jeg fik lov at blive her så længe, og for det andet, igen for den gode plads jeg har fået. Jeg har igen igår Thelegraferet efter 20 M. i Skopniks Navn, da jeg jo måtte holde mig rede i hver Minutte. Og jeg har købt mig alt, hvad jeg manglede for Vinteren. En Undertrøje 10 M. et par Handsker, og så et par Strømper som jeg måtte betale 4 Mark for. Så en del småting, så nu tror jeg nok jeg kan se Vinteren i møde. Ja I synes vist det er en grulig masse penge; men de par dage i Berlin tog 20 M. og når man skal have lidt med i Reserven, så blir der ikke meget for meget. Og nu især da vi kun skal to mand afsted, det vil jo tage meget længere tid, end en anden Transport, og så har vi vore Instrumenter at slæbe på, så der vil dog gå en 8 dage, før vi kommer der­hen. Vi meldte os an igår hos Majoren her, og nu skulde vi forklare ham det. Nå, sagde han, I har dog ikke været helt omsonst borte de par dage, og han forbedrede vore Skudsmål med "I kl. førelse i og uden tjæneste, dygtige Rekrut-Korpo­raler" Major Kaiser. Så vi kan jo nok være bekendt at komme ud igen og være bekendt at vise vor Stab, vi kommer til, vore papirer.

Ja ellers har jeg ikke meget mere, blot vær ikke ked af det, kære Far og Mor, han som har ført mig hidindtil fører mig nok videre. Som jeg skrev for et par dage siden, er det som hans Hånd fører mig gennem alt.

Ja nu mange kærlige Hilsener fra Eders Peter.

Vi er ved godt Mod, vi kender jo romlen.

 

 

Oprettet: 16-03-2011 20:26:25 | Rettet: 05-07-2014 20:14:28