Jernkorset.dk

Breve sendt fra øst- og vestfronten under 1. Verdenskrig

20. december 1916, Bebra

< Forrige Næste >
Bebra
Fra
Peter Mærsk
Peter Mærsk
Til
Mor og far
Mor og far

Kære Forældre!

Er nu nået Nat over et stykke ned i Thiiringen. Vi kom med et Godstog igår Aften fra Hannover og måtte nøjes med Pakvognen som opholdsrum, men der er der jo en Kakkelovn i, og det varede ikke længe, før vi fik sat ild på den, og den blev helt rød­glødende. Togføreren sagde, at så længe han havde kørt i den Pakvogn, var der ingen der haft haft mod til at sætte Ild på den. Og så for ikke at tale om god leje her helt godt an i Morgen og tænkte vi kunde straks køre videre; men sådan gik det ikke, nu skal vi først afsted i Aften kl. 8, så det er en lang Væntetid. Men det er jo ikke andet at gøre ved, man skal jo rette sig efter hvad de byder en, forhåbentlig kommer der en tid for os igen, hvor man ikke behøver at rette sig efter alle de Herrer. Nu vi må ikke klage her. Jeg var på Kommandan­turen, de skulde anvise os Kvarter, og nu har de givet os Røde Kors Kvarter, som ligger tæt herved. Og der er der varmt, og man kan også få nok at spise. Ellers så det heller ikke godt ud, da vi har ikke mere end en halv Brød, og for ikke at tale om noget at lægge på det; men nu, når vi først når til E. igen, så er mine Pakker jo vist der, og Konov skal nok have besørget noget. Og Pengene har vi heller ikke mange af, da det jo næsten ikke er til at komme igennem uden penge, og så de høje Priser. Vi har nu heller slet ikke købt noget. Ja blot man da kunde have lagt alt tilside, og så drage hjem, ja hjem nu til Jul. Alle dem man ser har så travlt for at samle lidt sammen nu til Jul, og vi må nu ind i det Liv igen; men nu vi tåler det nok, blot man må beholde den Plads man har, og så komme sund og rask hjem igen.

Ja nu ikke mere i dag, slutter med mange kærlige Hilsener og Julehilsener fra Eders

Peter.

 

Oprettet: 27-03-2011 21:33:47 | Rettet: 05-07-2014 20:17:15