Jernkorset.dk

Breve sendt fra øst- og vestfronten under 1. Verdenskrig

19. juni 1916, Dünaburg (Daugavpils, Latvia)

< Forrige Næste >
Dünaburg (Daugavpils, Latvia)
Fra
Peter Mærsk
Peter Mærsk
Til
Mor og far
Mor og far

Kære Forældre.'

Tak for Eders Brev idag, og for de dejlige Rødegrød, som vi nu lige har smagt. Vi har endnu en Pulver, den skal forvares lidt. Jeg har det ellers rigtig godt er sund og rask, og skal imorgen igen på Tur, Jeg har lige hæntet mig Urlaubspas, og da jeg så kom til den gamle at han skulde underskrive, sagde han, nå Märsk du vilde vel hellere tage hjem til dit Hjem; men det kommer vi jo også nok.

Denne gang får jeg kun en Mand med mig, da vi har det temmelig knap med folk her i denne tid, da der er så mange på orlov. Også tak for Bedstemors 6 Mark, jeg skal nok sende hende en tak. Vi har også Regn og Rusk her i disse dage, en kulde er det, så vi har fyret i vor lille Kakkelovn i de sidste to dage. Nu vilde jeg ellers nok have godt vejr til den tur, jeg skal på, da det er ikke helt morsomt i sådan en Kulde at ligge i en Kreaturvogn; men vi er jo vant til det, så det tænker vi ikke på.

I spurgte om hvorledes jeg havde tilbragt Pindsen, ja jeg ved ikke om jeg har skrevet det, men I Pindsedag har vi nu ellers haft Hviledag og anden gik som en anden. Og man tænker heller ikke så meget på det, da de jo alle arbejder, og man er jo glad ved, at man kan lave lidt, så går tiden.

Mor mente, at på Hindenborgs tale til Kejseren var som om der igen skulde gå en Offensive løs her på Ostfronten. Nej det tror jeg nu slet ikke der er tale om, og jeg syntes heller ikke, at Hindenborgs tale var derefter. Og skulde det gå løs igen, så håber vi og beder Gud om, at han igen vil bevare mig som hidindtil; men sørg nu ikke over det, lille Mor, tag en dag af gangen, og for hver dag der går, kommer vi en dag nær­mere Freden. Angående Fredsrygterne, ja så mener man at der slet ikke er tale om Fred mere, og det kan man jo også sige efter Bladene; men jeg tror endnu altid, at det kommer lige så snart som Krigen kom. Men til Søs skal der vist mere ofres endnu - og kanske er tiden nærmere end man tror - Jeg kom i tanker om at nu skulde de da alle have et Krigsbillede af mig, og nu har jeg lavet 20, men jeg tror jeg kommer til at lave 20 mere, da de ellers ikke rækker; men de koster mig jo også kun 73 Penning, så det er ikke så slemt.

Derimod de som vi sender hjem, koster 15 P; men jeg synes det må være helt interessant at se dem, og hvorledes vi har det her, og så alt sammen selvlavet her bag Graven.

Jeg har også fået et Brev fra Uffe idag, han mener at han kom­mer på orlov nu i Juli, ja havde jeg vidst det, havde jeg kan­ske også gjort lidt til, at jeg havde kommen, men jeg ved ikke, jeg kan ikke være så hensynsløs som så mange er her, at de tænker blot på dem selv, blot de kan komme afsted. Og jeg har det jo tilgode, hvad jeg ikke har haft. Konov er af samme mening, han siger også, når en kommer og siger, at jeg kan tage på orlov er det godt, så er jeg glad ved det, og tager afsted. Jeg er jo først på rad igen, og tænker om Gud vil at komme i August, omkring ved den 15 så må I jo nok spare lidt Rødegrød, da jeg ingen har fået i tre Aar; men Trine skrev at jeg kom vist til at spare på Sukker, da det var knap. Ja om også slet ikke, det gør heller ikke noget.

Nå så er der kommen en Flyver over egnen igen, ja det er vi så vant til at se en tre  fire Flyvere hver dag, og de kan heller ikke gøre meget.

Nu må jeg slutte da jeg ikke kan se mere. Mange kærlige Hilsener fra Eders Peter.

Tak for Pengene lille Mor.

Oprettet: 24-03-2011 22:56:30 | Rettet: 05-07-2014 20:16:31