Jernkorset.dk

Breve sendt fra øst- og vestfronten under 1. Verdenskrig

3. juni 1916, Uzjany (Utena)

< Forrige Næste >
Uzjany (Utena)
Fra
Peter Mærsk
Peter Mærsk
Til
Mor og far
Mor og far

Kære Forældre!

Nu er mit Kommando nået til Uzjany, vi tog fra Poniewitz inat kl. 12, og nåede hertil imorgen kl. 5½ Vi sidder ude foran Soldaterhjemmet og drikker Kaffe, det er herligt, som de har det indrettet her. Der er en lille Sø, og hvor en Bakke dertil nedad skråner. Der har de bygget Soldaterhjem­met, og uden for et Pavlion, hvor vi nu sidder. Vi blir her til iaften, jeg går nu om en timestid op til A.O.K. og melder mig. Og så kan vi få sagerne i orden før middag. Det har ellers været et pokkers bøvl denne gang, og jeg har været så gal i Hovedet} men man skal jo tage alt med ro.

Jeg har også en Bestilling fra Officerskøkkenet på Hvedebrød for en 4O M.  Ja sådan en Hvedebrød får I ikke, helt hvid er det som før Franskbrød hjemme; men det er jo Jøderne, de har jo alt hvad andre ikke har. Så skal jeg have 2000 Æg med, jeg sagde også til Leutn. jeg troede ikke, der var mere end 1000 hele, når jeg kom til Reg. igen, eller også det hele var Æggepandekager.

Ja ellers alt godt, slutter med mange kærlige Hilsener

fra Peter.

Oprettet: 24-03-2011 20:17:50 | Rettet: 05-07-2014 20:16:23