Jernkorset.dk

Breve sendt fra øst- og vestfronten under 1. Verdenskrig

28. marts 1918, Noyon (eller der omkring)

< Forrige Næste >
Noyon (eller der omkring)
Fra
Peter Mærsk
Peter Mærsk
Til
Mor og far
Mor og far

Kære Forældre!

Endelig er jeg nu kommet så vidt at jeg kan skrive Eder. Tak for Eders Brev og Pakke, der er jo ikke kommet meget igennem, men så kommer det jo senere. Ja jeg har meget at fortælle; men jeg kan jo ikke fortælle alt. Den 21. Morgen gik den store Offensive løs, og det gik hurtig fremad. Jeg komnmer den 23. til Regt.Staben da var det lidt rolig - da havde vi tabt mangen god kammerat og alle 3. Batt.Kom. Den gamle sagde at jeg skulde hilse hans Kone og skrive at han havde det godt -det var Kl. 5 om Efterm. Og Kl. 7 blev vor Regt. trådt ud for at hvile i 3 dage, og lige som Regt. var samlet og han havde sagt nu ud ad dette her, da faldt han. Han gik med to Meldere over en Eng, og en Granat ramte dem, alle tre døde. Ja det var ikke et helt godt Budskab som blev bragt. Og alle vilde ikke tro det. Der var sådan noget tungt noget over Regt. i de to første Dage.

Ja nu er vor gamle "Papa" borte som vi sagde, vi har fået en anden, som var i Regt. som Re­serve Kom. Jeg kender ham helt godt. På staben får det ingen indflydelse, da Div. har sagt, at alt skulde gå i Beerbohms baner. Og så gik det vidre og tab efter tab og hver dag frem­ad. Jeg har haft strenge dage, jeg har hver dag gjort en 50 - 60 Kilom. på min Cykle; men jeg kunde jo nu have sparet ved det, da jeg jo er helt fri mand. Regt.kom. (den nye) sagde Mærsk De kan råde dem selv, jeg har hørt De kan handle på egen hånd, blot sørg for at dem derhjemme hører fra os, og vi får vor Post såsnart det er ankommen.

Jeg har også gjort hvad jeg kunde, kun to dage har de ingen Post fået. Jeg tænker altid - kanske er det, det sidste Brev de får hjemme fra, og kanske er det det sidste de har skrevet. Ja nu havde vi en længde på 65 Kilom. og der tog jeg hen den ene dag og tilbage den anden. Jeg har ligget en tre Nætter ude. Nu er jeg ked af det - nu har jeg taget mig Kvarter midt i mellem. Jeg har en lille Stue, hvor jeg er kommen i dag. Og dem fra Regt. hænter Posten af herfra, og blir hos mig om Natten. I nat var Henningsen, han er nu ved Regt. igen. Men hvor længe vi bliver her, er ikke godt at vide; men det værste har Regt. overstået, vi venter at komne ud nu en af dagene.

Konow er slet ikke hos mig. han ligger endnu i det Kvarter med Feldw. hvor vi drog ud fra, og hvor jeg kom fra, da jeg sidst var på orlov. Han har det bedre --; men jeg må langtfra klage. At spise har jeg også nok, de kender mig alle og så - - - ; men ellers var det heller ikke let. nu da Posten ikke kan bringe alle Pakker.

Ja her ser man megen elendighed, De døde ligger over alt, over alt kan man møde sårede; men Gud ske lov for alt godt mod mig. Det er vel nok det sidste store, der bliver ofret, Nu ikke mere i dag, i morgen håber jeg at kunne skrive et Brev igen, når vi ellers ikke kommer ud af det inden. Lev nu vel, jeg har det godt.   

Kærlige Hilsner sender Eders taknæmlige Peter.

Oprettet: 06-04-2011 17:24:24 | Rettet: 05-07-2014 20:20:58