Jernkorset.dk

Breve sendt fra øst- og vestfronten under 1. Verdenskrig

3. marts 1918, Villeselve,

< Forrige Næste >
Villeselve,
Fra
Peter Mærsk
Peter Mærsk
Til
Mor og far
Mor og far

 Kære Forældre!

Tak for Eders Brev idag, og for den første - vel til Påske bestemte Pakke med Eg. Dagen idag var for min Person noget udrolig, hele dagen igennem har jeg arbejdet med Posten - en masse Post. Nu er Kl. 5, og nu er alt undervejs til Batl. og Komp. Jeg har lige drukken Kaffe og har vasket mig fra oven til neden i min lille Stue, og trukket et andet sæt Tommi (Engelsk) Linned på - da vi jo ikke er helt solide i den hen­seende i denne tid.

Og jeg har nu oven på Kaffen tændt mig en god Cigar, som Feldw. sendte mig igår, og nu skriver jeg hjem. Jeg må sige, at jeg er helt lykkelig - Ja kun lidt i en sådan tid kan glæ­de os herude, og det kunde vi vist ikke skønne på før. Det er kun en simpel Stue, Stole er der ingen af - kun en stor Kasse, men jeg har hørt fra Eder, at I alle har det godt, jeg også, er rask og sund, og må sige har lige drukket så meget Kaffe og Brød, at jeg er så sat, som jeg kunde være hjemme. Og i Aften får jeg til Aftensmad: Eg med Kartofler, som Kokken laver for mig.

Så i Middag stod jeg på Gaden, og hele Vejen var belagt med Tropper fra i Nat af. Nu kom der Inf. jeg spurgte, hvad det var for et Regt., en sagde X, hold, jeg tænkte mig lidt om, det er et Regt. som ligger i Uffes Div. Nu kunde jeg ikke få at vide, hvor hans Regt. kom hen, nu har jeg Thelephoneret til Staben, og jeg venter besked i hver Øjeblik. Han kan kan­ske ligge i næste By, ja kanske i en Skov 5-20 Min. herfra. Nu vil jeg se om jeg kan finde ham. Det kunde være helt mor­somt at se hinanden også her. Først har vi set hinanden i et godt Kvarter, nu kan vi kanske finde hinanden i den værste smadder. Ja hovedsagen er jo, at man er sund og rask.

Så har I altså købt Gården i Vodder, ja, ja, det var kedelig, om den skulde helt skilles ad - alt hvad Bedstefar har slidt sammen skulde spredes. Rejser Tante Grete så til D. ? Nu ikke mere i Aften, slutter med mange kærlige Hilsener og Tanker fra Eders taknæmlige Søn

Peter

Søg på Kortet Noyn

Oprettet: 06-04-2011 09:37:49 | Rettet: 05-07-2014 20:20:50