Jernkorset.dk

Breve sendt fra øst- og vestfronten under 1. Verdenskrig

6. december 1913, Løtzen (Gizycko)

< Forrige Næste >
Løtzen (Gizycko)
Fra
Peter Mærsk
Peter Mærsk
Til
Mor og far
Mor og far

Kære Forældre

Hjærtelig til lykke på din Fødselsdag. Og jeg kan jo ikke komme; men jeg ser og tænker mig hjemme hos jer. I kan jo sætte lidt til side, til jeg kommer, fra Tirsdag af er der jo kun 12 dage, hvis alting går som jeg ønsker. Vi har fået en mængde Sne i nat, og det sner endnu kraftig. Men er ellers slet ikke kold, det er et rigtig som vi kalder dansk Julevejr. Jeg vilde have været lidt ud i byen i dag, men vejret er ikke til at gå ud i, så har man så meget at gøre ren på bagefter. Vi har haft nogle små ture i denne uge, som har været helt morsomme. Nu har vi en på Fars fødsels­dag, vi ved ikke hvor den går hen; ja det er andet end at være  til fødselsdag og få. Udfyldt Ribben med Svesker. Men kanske en Mellemmad med Pølse smager lige så godt, når vi kommer hjem. I gaar var Obersten for at se sine ny kadetter, han udtalte, at der var vist mange, der ikke kunde forstå, hvorfor vi netop her i Løtzen blev samlet fra alle Landets kanter. Grunden var netop, at vi lå på Forpost mod Rusland, og den skulde være stærk, og dertil skulde nu stærke karle til. Vi kunde have gode dage her, hvis vi vilde føre os godt; men selvfølgelig vilde han også se, at vi kunde Svede. Så spurgte han nogle ud; men mig gik han dog forbi. Vi har fået en ny mand i vor Korporal skab, og han har aldrig været uden for Hjemmets grænse, han har det ikke godt, ingen ting kan han, og saa har han Længsel.

En har vi som har drukket sig fuld den første gang han var ude, han har lavet noget Radov, han får nu ingen Orlov og skal have 3 dage arrest. Nu til slut vil jeg gærne bede om at sende mig 25 mark, helst i en pengebrev eller Indskrive­brev. Så har jeg sådan, at jeg med lethed kan komme hjem. I får ikke mere, da Poulsen lige er kommen et par minutter. Ja I kender ikke hans Forældre, han er Smed og er en hel god menneske. Nu med Hilsen og et dansk Hurra fra os to her i det fjærne østen.         Eders Peter.

Af Strømper vil jeg nok have 4 par mere med 2 par tykke.

Note

"Fars fødselsdag" - Jes Petersen Mærsk, f. 9/12 1863.
Oprettet: 06-03-2011 13:46:45 | Rettet: 05-07-2014 20:11:37