Jernkorset.dk

Breve sendt fra øst- og vestfronten under 1. Verdenskrig

24. januar 1914, Løtzen (Gizycko)

< Forrige Næste >
Løtzen (Gizycko)
Fra
Peter Mærsk
Peter Mærsk
Til
Mor og far
Mor og far

Kære Forældre!

Ja jeg har ikke fået eders brev endnu, men det får jeg vel i af­ten. Alt er ellers ved det gamle her. I går fik jeg en god pakke fra Morbror Peters, en Hane en Pølse og nogle Frikadeller. Og jeg tænkte, at den først kom på Mandag eller først i ugen. Jeg var i Staden om eftermiddagen for Feldveblen, og da købte jeg lidt ind til mig selv også. Jeg købte 1 pund Smør 75 som er helt udmærket og 1 pund kunsthonning, da det andet er oppe, og det er snart billigere end Kød, så det kan godt gå. Men jeg vil da nok have en lille pakke Smør, når I sender pakke, for så tør jeg da ikke købe, for vi vender jo hver 5 P før vi giver den ud.

I dag har jeg ingen tjæneste haft, vi blev 4 mand kommanderet til at vaske en vogn, ja hele formiddagen. Da vi var færdige, gav vi os til at sætte vore egne sager i stand. Kl. 9 satte jeg ild på Kakkelovnen, tændte piben og gav mig til at vaske Hoser og Strømper og alt, og nu i eftermiddag, mens de andre vasker, har jeg jo tid til at skrive. Vi har temmelig hård vinter heroppe endnu, men det er nu ikke meget mere kold i de her dage, som hos os hjemme. Men der er jo sne nok til at lade os kravle i. Ja I
vilde undre jer, når I så, hvorledes man her må ligge og rode i sneen, ingen dyr gør det om man også slår dem; men det kommer os aldrig for, da det er jo alle som en, og særlig vor Feldvebel bruger det ikke, før han er tvungen til det. Men han siger også
selv, at han aldrig før har haft sådan en Korporalskab, og vi er de bedste i alting, over hele komp. er vi kendt for vor Parade­ march, og vi skal foreføres for hele Batalionen på Kejserens Fødselsdag, som vi har nu på Tirsdag; men vi fejrer den først på Fredag, da har vi Teater og alt hvad det nu er, og fri halv­anden dag, og så får vi vel en hel del gratis øl. Vi tre danske har nu bestemt at ville have os en Bøf i stedet for. Og så i te­ateret, så kan vi jo se dagen efter, hvem der har stået sig bedst enten dem der har fået Øllet eller os. Jeg var ved at blive for­kølet først i ugen, så gik jeg ned og tog en Grog, men blot af den ene var jeg næsten fuld. Nu er forkølelsen ovre. Jeg har lige modtaget jert brev og pakken, hvorfor jeg takker.

2 mark har jeg funden. I skrev, at I vilde sende mig en i næste uge, men det må I hellere vente med en l4 dage, jeg skal nok skrive om det næste gang, jeg kan ikke have så meget, for det bliver jo kun ødelagt.

Nå Sine Rahr er bleven forlovet, ja jeg kender ham nok, jeg tror nok, det er en hel ordentlig karl. Hvad har Asmus været så længe på Vallekilde efter.

Ja Petersen gik det også godt efter orloven, han står vist også godt ved sine Befalingsmænd. Nej Strømper mangler jeg ikke, jag tænker de holder ud til Påske, i så fald jeg kommer hjem, og når de bliver alt for slemme, sender jeg dem hjem i en pakke. Jeg har vasket to par i dag, og der har endnu ikke været hul ef­ter Jul på dem.

Ja nu ikke mere da vi skal i seng. Med Hilsen fra Peter.

Vil I ikke sende mig nogle frimærker næste gang.

Oprettet: 06-03-2011 15:21:19 | Rettet: 05-07-2014 20:11:44