Jernkorset.dk

Breve sendt fra øst- og vestfronten under 1. Verdenskrig

5. april 1914, Løtzen (Gizycko)

< Forrige Næste >
Løtzen (Gizycko)
Fra
Peter Mærsk
Peter Mærsk
Til
Mor og far
Mor og far

Kære Forældre!

Ja nu lider vi jo så småt mod Påsken, og tænker meget på Hjem­rejsen, og hvis alt går godt rejser jeg herfra Søndag morgen. Jeg havde andraget fra den 5. men Hauptmanden mente, at det var tidlig nok Mandag aften. Men nogle af mine kammerater havde hørt dagen efter, at da Feldveblen havde talt om mig, og så talte Hauptmanden mig hen og sagde, at hvis det kunde lade sig gøre, og jeg vilde føre mig som hidindtil, som Feldveblen havde for­talt, så kunde jeg rejse Lørdag aften. Men efter forudsigterne kommer jeg vist på vagt på Fredag til Lørdag, og så kan jeg vist ikke få tid før om Søndag morgen, og kan så hvis alt går godt være hjemme Tirsdag med 4 Toget, men I skal ikke vente mig, før I ser mig, og kanske kan jeg sende eder et kort et par dage for­ud.

De er lige ved at flytte om her på Stuen, vi har fået en ny mand og en anden er flyttet på en anden Stue. Det kommer af, at han, som vi har fået her, har nægtet Gefreiteren at gøre en lille ting, som han har meldt, og nu har han fået 3 uger streng arrest. Det er en hård en at gå imøde, men det er nu også en fræk fyr. Og nu skulde han herover på vor Stue, og under lidt streng førel­se. Gefreiteren og jeg som Stedfortræder var hos Hauptmanden og fik at vide, at så snart han ikke udførte, hvad vi sagde, skulde vi melde det, ellers kunde vi selv blive bestraffet; men jeg tror at igennem ord blir han bedre menneske end streng arrest; men det mener de nu ikke.

Jeg var en lille smut ude ved Petersen forleden, den anden aften, han kan ikke komme med hjem i Påsken, de har nemlig Besigtigung, så han må vænte til Pinse.

Vi har en søvrens stram tjæneste i denne tid, vores unge Hauptmand er bange for, at vi bliver de ringeste, når vi kommer sam­men med hele Reg. Og han stifter alle slags "Djævelforeninger" som de kalder dem. Til straf for dem som ikke godt kan følge med og de kan jo ikke selv gøre ved det, så de har snart hverken ro nat eller dag. Jeg er ikke medlem endnu og håber heller ikke at blive det. Og når vi rykker ud om morgenen, har de allerede den første bed gjort, og ligeså om eftermiddagen. Da trykker jeg mig jo, da jeg skal til cykelundervisning, som varer to timer, så går vi hjem, og så er den dag for bi.

Tak for brevet som jeg- lige har modtaget. Jeg fik tre breve i dag og en fra Hans Nissen fra Ryslinge med Seglmærke på. Feldveblen syntes da, det var nogle helt pæne mærker.

Nå ja Barselsgilden behøver jeg jo ikke at ____ efter.

Og mine Strømper og sager tager jeg med i Kufferten, det er jo ikke så svært, og i Berlin, hvor jeg vist får 5 timer ophold, lader jeg det assurere. Der er kun tre par Strømper der ikke dur, og de kan jo blive hjemme, da jeg snart kan begynde at gå i korte.

Nu er der vel ikke mere denne gang, uden at det kan vænte, til jeg selv kommer. Ja det slider jo så småt på min pakke, men den skal jo holde ud nu den sidste uge, ellers kan jeg da hænte lidt i Slagteriet.

Med Hilsen til Jer alle derhjemme fra eders Peter.

NB  Hvis det går efter min plan er jeg 2,34 i Berlin om efter­middagen Søndag.

Oprettet: 06-03-2011 16:06:33 | Rettet: 05-07-2014 20:11:59