Jernkorset.dk

Breve sendt fra øst- og vestfronten under 1. Verdenskrig

5. april 1914, Løtzen (Gizycko)

< Forrige Næste >
Løtzen (Gizycko)
Fra
Peter Mærsk
Peter Mærsk
Til
Trine Mærsk
Trine Mærsk

Min   kære   Trine!

Tak for brevet i går. Ja du må undskylde, at jeg sender dig et så tysk stykke papir, men til dig kan det jo gå, da du ved det er godt nok inden for. Ja hvis alt går vel, rejser jeg herfra Lørdag aften eller Søndag morgen, og kan være hjemme enten

Mandag aften eller Tirsdag med 4-Toget. Og jeg tror nu ikke, at jeg kommer af sted før Søndag morgen, da jeg forudsigtlig skal på vagt til Lørdag, og er vist Ordenans Lørdag eftermiddag, så der blir vist ikke tid før. Og i dag er jeg også Ordenans og skal herfra kl. 4½, så skulde jeg gerne have dit brev med. Vi har en grulig rykkeri her i dag, en af hvor Korperalstab har fået 14 dage streng arrest, fordi han ikke havde udført en given befa­ling af en Gefreiter, som så har meldt ham, og nu bliver han flyttet over på min stue, vi skulde tugte ham lidt. For jeg tror det er "ganz nette Karle" på denne Stue havde Hauptmanden sagt. Jeg synes ikke vi er så meget nette, men som Soldater behøver vi jo ikke at føre os så godt, før det skinner lidt i deres øjne. Men det er en hård en at gå i møde, 14 dage streng, nemlig mørk og vand og brød, men som man reder, så ligger man jo.

Kl. er 3½ du kan tro jeg tænker på jer derhjemme. Jeg kan nemlig se jer alle gå om mellem hverandre oppe i Forsam­lingshuset og i den ny finske Gymnastikdragt, og med lidt blege kinder. Ja du vil ikke tro det; men jeg ved det helt bestemt, at I har lidt begyn-

delsesfeber. Sidste gang jeg fremførte Pigerne havde jeg nær aldrig fået dem ind, jeg kunde ikke få dem inddelt, om det var aldrig sådan. Og da vi kom ind lavede de alle venstre om, og skulde lave højre; men det så I jo slet ikke, du sad ved Døren ud til Nord, kan jeg huske, og bagefter havde vi Sanglege, kan du huske N. Kjær, da vi var ved "Jeg ser dig"

Jeg har en hilsen til dig fra H. Nissen, som jeg fik brev fra i går. Han har jo været på Ryslinge i vinter, og der er der så mange, der kendte mig, og de har alle skrevet et brev, så jeg fik i et brev 9 breve. En er der imellem som hedder P. Christensen, som jeg ikke kan komme i tanker om hvem er; men jeg tror nok, det er en fra Delingsførerkur­suset. Nu får du ikke mere denne gang; men håber at se dig Tirsdag 8 dage, så kan jeg jo fortælle dig lidt mere. Jeg havde ellers så meget at fortælle dig, men om 10 min. skal jeg være på Batt, Stuen, og så skulde dit brev gerne med, ellers får du det ikke før Torsdag.

Med Hilsen og på Gensyn i næste uge

din egen Peter.

 

Oprettet: 06-03-2011 16:12:56 | Rettet: 05-07-2014 20:12:00