Jernkorset.dk

Breve sendt fra øst- og vestfronten under 1. Verdenskrig

7. juni 1914,

< Forrige Næste >
Fra
Peter Mærsk
Peter Mærsk
Til
Mor og far
Mor og far

Kære Forældre!

Tak for brevet igår. Jeg havde ingen tid til at skrive igår, da vi havde en stor gefægt med Ridende Jæger, og vi kom først hjem igår aftes. Nå I har solgt Lise. Ja det kan jo godt.være, det var det rigtigste, for jeg synes ellers ikke om det. Lise var dog en dygtig og solid arbejdshest, og en skal der jo dog istedet, om den bliver bedre kan man vist sætte en stor spørgs­målstegn ved. Så skrev du Far at du vilde vist købe part i Nis Becks Radsåmaskine, det må du nu dog endelig ikke gøre, om også den har sået godt i år. For det første er den ikke praktisk, og for det andet er der meget for meget i den, som koster meget i reparation, når den bliver ældre, og to mand er dog vel heller ikke så heldig.

I skrev at jeg havde vel længtes lidt i Pinsen, nej det kan jeg såmæn ikke sige, vi havde det rolig hele tiden. Om efter­middagen gik Petersen og Poulsen og jeg en tur i skoven og om ved Søerne, gik tilbage til byen og tog os, som vi kalder det en Æggepandekage,  med en varm Frikadel til. Det er hel udmærket og koster kun 40 pf. Så gik vi hjem og Pinsedag var jeg den sidste der gik i seng, og jeg gik kl. 8 og anden Pin­sedag kl. 7½.  så fik vi godt udsovet til næste dag kl. 7  I hele udloven havde jeg ingen Tjæneste , jeg havde en lille  Trykkommando hver dag. Så var jeg inde i byen for Feldveblen og så hyppede jeg kar­tofler og lign. I går var den første dag efter Pinse at jeg havde tjæneste med. I ved at jeg skrev at jeg var på vagt for Fanen, da de drog afsted, de to andre der stod sammen med mig der for Fanen var også to Rekrutter; men da de som ellers plejer at have den post var på udlov, måtte de to jo, og de; bliver vist bægge straffet med 3 dage. Den ene havde ikke præsenteret godt nok og den anden var ikke i lige linje med Skilderhuset da. han præsenterede. Det er nu i vingel med den en; men den anden går imorgen. Det er nu en hel forbistret en den Oberst, så man skal passe grulig på der. Når jeg står der rører jeg mig ikke afstedet de to timer.

I spurgte om, når vi gik til Aryz; det gør vi på første Aars-mødedag, Lørdag morgen kl. 2 og kl. 10 er vi der. Det vil blive en temmelig stram dag, i sådan en varme. Her er det nemlig så varmt, at blot man rører sig lidt sveder man. Men vi vil dog hellere have varmen end kulden i vinter. Nej, lille Mor, hvad jeg lærte, eller hvad  I lærte mig som lille, det glemmer jeg ikke  som stor, og glemmer det aldrig. Og om jeg aldrig er så træt så forglemmer jeg aldrig at sige tak for mit kære hjem, og fordi det går mig så godt. Ja, nu får I ikke mere i dag, jeg skal nemlig ind til byen efter mine fotografier, når de ellers er færdig. Jeg fik mig fotograferet anden pinsedag, ellers kommer den en dag med det første. Og en pakke skal I ikke sende mig; men en skilling til når jeg kommer tilbage fra Aryz. I kan jo sende mig 10 eller 15 mark om en 14 dage, sådan at jeg har dem, når jeg kommer igen den 4. Juli. Til mine fotografier og Aryz har jeg nok; men så er det også nok forbi. Min adr. er som før blot Aryz istedet for Løtzen fra Lørdag af.

Med Hilsen fra eders Peter

Send mig nogle Frimærker til Aryz.

Oprettet: 06-03-2011 16:58:21 | Rettet: 05-07-2014 20:12:15