Jernkorset.dk

Breve sendt fra øst- og vestfronten under 1. Verdenskrig

4. august 1914, Løtzen (Gizycko)

< Forrige Næste >
Løtzen (Gizycko)
Fra
Peter Mærsk
Peter Mærsk
Til
Mor og far
Mor og far

 

Kære Forældre !

Jeg er endnu Ordonans - og blir det foreløbig, ellers ser det jo ikke helt godt ud her. Hvor komp. er på Forpost, men i ingen fare, og der holder jeg stadig forbindelsen, men jeg er dog hver nat i seng, og sover helt godt, mange af mine kammerater har ikke været i seng i 8 - 10 dage.
Russen er rykket over grænsen med nogle Hundrede Kosakker, som I nok har hørt er farlige, og som stikker beboernes Huse i brand, cg de kommer her Husvilde til fæstningen for at finde ly, så det er som en hel folkevandring. Hvore dragoner har kun skudt 76 og de har ingen døde på hvor side.
Fra Søndag morgen til i dag er der bleven 21000 mand i Uniform. Alle er indtrådte fra 16 - 45 år, så det ser sørgelig ud på markerne. Ja nu kære Forældre er det ikke mere, jeg­ kal nok sende et kort hver 4 - 5 dag. Min pakke får jeg nok ikke, jeg har længe haft og send heller ingen. Jeg skal nok skrive hvis jeg mangler noget.

Hils alle - eders Peter

Oprettet: 08-03-2011 14:17:25 | Rettet: 05-07-2014 20:12:28