Jernkorset.dk

Breve sendt fra øst- og vestfronten under 1. Verdenskrig

5. august 1914, Løtzen (Gizycko)

< Forrige Næste >
Løtzen (Gizycko)
Fra
Peter Mærsk
Peter Mærsk
Til
Mor og far
Mor og far

Kære Forældre!

Jeg har nu lige hel god tid og vil så skrive et par ord, da det jo ikke er sådan som ellers, at man kan tage sig tid. Jeg har været med på Feldvagt fra igår middag og havde det udmær­ket. Jeg måtte kun en gang tilbage med Melding, ellers havde jeg fri hele 24 timer, og sov helt udmærket fra kl, 9 i går aftes til i morgen 7½ . Jeg har jo næmlig to Mantler en på Cyklen og en som far nok kender på Tornysteren. Og vi lå inde i en kornfyldt Lade.

Af nyt fra Krigen er der ikke meget, men de andre danskere som tjæner i Lyk, de har allerede skudt efter Russen; men ikke at der var fare for dem selv, da de ligger i Grave og volde. Den melding som jeg bragte tilbage igår, var at der vilde komme  6 russiske Automobiler fra Frankrig cg som skulde have flere Millioner med sig til Rusland, Der er blevet en taget tæt ved Grundens, - om det er en af dem ved vi ikke endnu. Noget af det værste er at se de arme beboere, der kommer kø­rende med det lille smule de har, og så så mange gamle folk på 70 og 60 år, de sidder der og græder, og må ligge ude under åben himmel om natten.

I formiddag kom jeg til at tale med en gammel kone, som havde bragt mad ind i fæstningen til hendes sønner, ja sønner var det, for hun havde næmlig 5 ialt der tjænte. Og jeg har selv ikke, sagde hun, men mine børn må jeg først sørge for; men jeg beder Gud daglig om fred, at det igen må blive ro i Landet, og Gud skal nok høre os. Ja da måtte jeg vende mig om, for tårerne kom mig i øjnene, og jeg kom til at tænke på min lille mor, hvorledes hun sør­gede for hendes dreng; men lille mor og far, sørg ikke, da der jo ingen fare er endnu, og så har jeg en fast tro på, at Gud nok skal beskytte mig. Han ved jo også nok, at jeg eller vi danskere må gå med som Maskiner, han ved også. at vi hører et andet folk til, som vi er rede til at kæmpe og dø for, men ikke for vor fjende. Kanske bliver det også ikke så slemt, da England jo i dag har erklæret Krig, og når vi har de tre store magter om os, er det dog et spørgsmål, om Tyskland vil i lag med dem. Ja nu er det ikke meget mere i dag. Min pakke har jeg fået og har lige spist mig rigtig sat af den. Men når I sender mig igen. vil jeg helst have lidt Kiks, tør Chocolade og kogte Æg og skinke, da det kan stå sig længe, og det gør ikke noget, om det blir lidt omsmidt, og Æg kan jeg have i en taske som jeg har som Cyklist. Ja ellers mangler jeg ikke noget, penge har jeg nok endnu. Hils dem nu alle der hjemme, og sørg ikke alt for meget over mig, jeg er jo ingen fare i endnu, og kanske blir det bedre end det ser ud til, og som det lader til.

Ja lev vel alle I kære

og Jer to, far og mor

eders Peter.

Oprettet: 08-03-2011 14:20:37 | Rettet: 05-07-2014 20:12:29