Jernkorset.dk

Breve sendt fra øst- og vestfronten under 1. Verdenskrig

11. januar 1915, Skinidutze (skierniewice)

< Forrige Næste >
Skinidutze (skierniewice)
Fra
Peter Mærsk
Peter Mærsk
Til
Mor og far
Mor og far

Kære Forældre!

Tak for brevet igår, i dag har jeg ikke hentet min post end­nu. Jeg er sund og rask og har det godt, og bor endnu på samme sted som før. Vi har lidt vinter, men det er slet ikke kold. Men tiden blir forfærdelig lang for os her i vor lille Hus, og de gamle de længes jo efter deres koner og børn, og så får man jo også længsel i sind, og bliver ofte lidt udtålmodig; men vi må jo igennem. I dag er vi kun to hjemme, de andre er ude at fægte. Men en af os to skal altid blive hjem­me på grund af Thelephonen, da det ikke er helt let at sætte sig ind i. Og nu da vi kun var to syntes jeg, at der var ud­mærket lejlighed til at skrive. Den gamle sidder ved Apperatet; men i hver 5 minutter må jeg høre op, jeg kan ikke for­stå hvad de nu egentlig vil, siger han, og han kan jo heller ikke huske alle de navne på alle de Officerer som hører til os, og som jo heller ikke er så let. Der er lige kommet et Thelegram fra Italien, at den Italienske Gesant er afrejst til Paris, og jeg hørte at de højere Officerer er særlig spændt på hvad det vil blive. Jeg hørte igår to Stabsoffice­rer talte om, at de mente, det var aftalt, at Italien først skulde gribe ind, når det kneb, da når Italien kommer i krig bliver det ikke så let for os med Forplejningen, og nu mente de, at nu vilde Italien enten tvinge de Allierede til Fred eller de sætter 3de Armékors ind i Frankrig. Ja Gud ved hvad det skal blive til, blot det snart var Fred, at komme hjem er jo ikke til at tænke på, og forlanger det heller ikke, blot vi kan komme under lidt menneskelige forhold igen. Nu regner jeg ikke med at komme hjem, hvis jeg da må komme hjem igen, før til vi kan smide det hele i Hjørnet og trække vor blå Kittel og Træskoene på igen. Ja og så rigtig sanse med alt det sager I nu har fået hjemme. Men det vil jo endnu vare en dag. Ja nu har jeg ikke meget mere i dag, da jeg ikke rigtig kan samle tankerne, ved alt det ringeri. Jeg mangler ikke videre noget, blot af og til et par Lys og Tændstikker.

Ja nu vil jeg slutte med mange kærlige Hilsener fra eders Peter. Jeg kan godt lide dine brune kager Mor.

 

Oprettet: 15-03-2011 11:18:05 | Rettet: 05-07-2014 20:13:16