Jernkorset.dk

Breve sendt fra øst- og vestfronten under 1. Verdenskrig

8. januar 1915, Skinidutze (skierniewice)

< Forrige Næste >
Skinidutze (skierniewice)
Fra
Peter Mærsk
Peter Mærsk
Til
Mor og far
Mor og far

 Kære Forældre!

Tak for alle de kære breve og pakker igår. Først fik jeg fem (5) som jeg selv hentede, og da jeg var kommen hjem, og jeg havde fået lidt at spise, kom der en Melderytter (min kam­merat) med 9 (ni) og ialt en 15 breve og kort. Der var en pak­ke fra N. Kjær eller Sine, en fra Hejmdal med fint Skrivepa­pir og et Julekort fra Thomsen. Så en fra Katrine Midtgård med Nødder. En fra L. Abling, som næsten altid er de praktiske. Han sender Støvlesåler, Tee, Kaffe og Cacaovyrfle, Pebermynte og Salmiak. Og eders pakke med brune kager og Smør, ja nu har jeg alt muligt igen. Men jeg måtte også spise tørt brød den sidste dag. Og så fik jeg et halv pund rigtig godt fedt fra en kammerat, som nu er bleven Underofficer ved køkkenen. El­lers er der ikke meget nyt, vi retter os ind efter at blive liggende her længere tid. Jeg fik også 6 breve fra Trine hun skrev om Juleaften, og om at I havde været sammen i Skærbæk og købe ind til Jul. Ja og I fortalte hvorledes I havde til­bragt Juleaften og Juledag. Ja lille Far og Mor, det har jo ikke været helt let, og jeg ved at det har været værre for eder som for mig, da jeg ved hvorledes I har det; men I ved ikke, hvorledes jeg har det. Men Gud ske lov at I dog har hørt fra mig der ind mod Jul. Jeg skrev også en temmelig del breve for at der skulde træffe en til Juleaften. Og jeg har også skreven hveranden dag i Julen. Jeg fik også eders Julebog og den lille Salmebog; men jeg havde allerede fået en fra Margrete Jørgensen Skærbæk. Jeg fik også et meget kønt brev fra Broder Hansen og Mathilde og Ellen. De skrev blandt andet, at de ting som var mellem os nu helst skulde være glemt, da det jo kun var småting imod hvad der nu foregik ude i den store Verden. Jeg havde jo sendt dem et kort til Jul, hvorfor de takkede, og de skrev, at det jo egentlig var dem, der først skulde have tænkt på mig.

Ja ellers har jeg ikke noget særlig idag, og jeg skal jo også have skreven til alle dem, som har tænkt på mig. Om det så er Jørgen Andersen, Bakkely, så har jeg fået et langt brev.

Ja nu vil jeg slutte med mange Hilsener fra eders

Peter.

NB. I går skød jeg en Hare, så i dag giver det lidt særlig. Laust Obling har sendt mig en pakke Insektpulver; men jeg har det nu ikke så hårdt behov. Men jeg kan også finde en af og til. Men Annis er bedre, så I kan sende mig en lille glas. Og forglem så ikke Tobak og Tænd­stikker.

 


Oprettet: 15-03-2011 10:58:45 | Rettet: 05-07-2014 20:13:15