Jernkorset.dk

Breve sendt fra øst- og vestfronten under 1. Verdenskrig

16. januar 1915, Skinidutze (skierniewice)

< Forrige Næste >
Skinidutze (skierniewice)
Fra
Peter Mærsk
Peter Mærsk
Til
Mor og far
Mor og far

Kære Forældre!

Tak for brevet i forgårs, i dag får vi vist igen post, så jeg vænter jo at høre hvorledes I har det i dag. Posten har ellers været lidt sløj i sidste tid, da der er stor Munitionstrans-port; men så får man det jo alt på en gang. Vi er nu stået op, fået os vasket, og drukken kaffe, og nu går det løs med skri­veriet. Af nyt er der ellers ikke meget, som kan interessere Jer, og kanske hører I det før brevet kommer hjem. Først i overgår 31000 Franskmænd tagen tilfange, i nat kom der Thelegram, at igår havde de taget 1400 mand 4 svære Kanoner Ma­skingeværer og lign.

Her hos os er der ikke noget og kan heller ikke være det, da vi ikke arbejder på at komme videre frem; men fløjene skal bøje om, og vor venstre fløj skal ligge cirka 17 kilo. fra Warschau, og der blev sagt i forgårs at de svære 42 cm Mørsere var undervejs, og de blev beførderet med ilfart, da Hindenburg vilde skænke Warsrchau Kajseren til hans fødsels­dag, om det lykkes blir vel et spørgsmål. Men en ende må det jo snart få. De store magter må dog snart kunne indse, at det blot er om at ødelægge folket, da til store Resultater vil det jo ikke falde på ingen af siderne.

I dag er mit Battl. kommen i Brigade Reserve og ligger kun en 3 kilo. herfra, så jeg får vist tid i eftermiddag til at komme derned, jeg skal afhænte Lønning og har forskellig at besørge der. Og mangen af de gamle Gefr. er bleven Under­officerer, dem må jeg jo også hen at se, hvorledes de tager dem ud.

Jeg har lige optaget en Thelephon fra Frankrig, at i nat har de taget 5.200 Franskmænd tilfange 14 Kanoner 6 Maskingeværer. Og der kom også, at i Berlin var der meget tale om fred. Ja det var jo nu helt andet.     

Jeg har forglemt at fortælle Jer hvor glad jeg var ved den lille Salmebog som I sendte mig. Her går man og forglemmer alle de kære gamle Salmer og Aftensange. Jeg har tit prøvet på, at synge en når jeg gik alene; men der kom altid et par ord som jeg ikke kunde huske. Nu bærer jeg den altid hos mig, og når jeg går hjem om aftenen, går jeg ganske langsomt og synger en aftensang. Trine har afskreven en sang i brevet, som jeg har læst igennem et par gange; men min lille bog er lige godt bedre. Og jeg synes næsten at det er ligesom alle de Salmer der er i den netop er henvist på os Soldater, kan­ske er den også blot for os.

Ja nu må jeg slutte med mange Hilsener til Jer alle fra eders Peter

.Tak for Lomkniven, den er godt indviet.

Hvorledes går det har I sendt en pibe af til mig ?.

 

Oprettet: 15-03-2011 11:26:00 | Rettet: 05-07-2014 20:13:18