Jernkorset.dk

Breve sendt fra øst- og vestfronten under 1. Verdenskrig

20. januar 1915, Skinidutze (skierniewice)

< Forrige Næste >
Skinidutze (skierniewice)
Fra
Peter Mærsk
Peter Mærsk
Til
Mor og far
Mor og far

     Kære Forældre!

Tak for brevene og pakkerne med Mavebælten og alle de små ting. Mavebælten er helt god, da jeg har så ondt i Hyggen, jeg ved ikke om det er Gigt eller om det er af alt den hårde leje også ofte en 12 - 13 timer. Ja ellers er alt ved det gamle og det går som en lang dag. Ja jeg har fået nye Kamme­rater, de gamle har fået en anden Station, nu er der kommen en Aktiv. Gefr. en friv. som er Gymnasiallærer og så en Skollærer, meget flinke folk, men de er jo kommen lige fra Berlin, så det er jo ikke så let at komme ind under de for­hold, som vi lever under. Ja det er sandelig også sært, at man kan holde det ud, da vi lever jo endnu i mere skidt end dyrene, og til man ikke får en sygdom på Halsen undrer mig. Men jeg passer nu grulig på, med at vaske mig ordentlig hver dag, og af og til vaske mine Skjorte. Og ligeledes af de dele man spiser at de altid er rene. Der kommer også temmelig strenge befalinger angående renligheden. Og nu får vi Rum for Kolera; men desværre jeg får ingen da jeg er kommanderet. Det er nu ikke fordi jeg er bange for Kolerafaren, men man skal jo se sig for. I går var jeg ved Feldposten og sendte 500 M. af for mine kammerater i komp. I skrev om jeg havde fået de 5 M. før Jul. Ja dem har jeg fået, men det har jeg da skre­ven, men brevet må jo ikke være kommen hjem.

Ja jeg ved snart ikke hvad jeg skal fortælle Jer, da man ikke oplever det mindste. Et blot, at jeg drømte i nat, at jeg var hjemme, og jeg sad i køkkenet og spiste Ribbensteg og Hvid­kål, og jeg kunde ikke mere; men Mor blev ved at proppe op, og så fik jeg Mavepine. Jeg blev vågen, Mavepinen var der, men Stegen og Hvidkålen var ikke der. Forhåbentlig må vi op­leve det. Ja nu vil jeg slutte for i dag, med mange Hilsner til jer alle fra eders Peter.

Kan I så ikke sende mig et par Blyanter, nemlig Blækstift eller Blåstift.

Og er der så ikke sådanne små Cognacflasker at få på Apo­teket, der er mange der får dem, og de er ekstra lavet for os og for Smitten og forskellige Sygdom

Eders Peter.

Oprettet: 15-03-2011 11:28:00 | Rettet: 05-07-2014 20:13:20