Jernkorset.dk

Breve sendt fra øst- og vestfronten under 1. Verdenskrig

25. januar 1915, Skinidutze (skierniewice)

< Forrige Næste >
Skinidutze (skierniewice)
Fra
Peter Mærsk
Peter Mærsk
Til
Mor og far
Mor og far

Kære Forældre!

Tak for brevene og store pakkerne igår, de andre er endnu ikke ankommen. I skrev at I havde ikke hørt fra mig i 14 dage, jeg kan ikke forstå det postvæsen, da jeg mindst skri­ver et brev hver 3 dag. Men Trine klager jo også over det; men jeg kan ikke gøre for det. Nu er der også en post brændt fra d. 18 så der får I vel igen en stoppelse. Men vi kan ikke klage over posten, vi får post hver dag i den tid. Og nu har vi meget for meget. Så skriver I om pakker fra Lud­vigs og alle dem, jeg har slet ingen fået af dem. Men de kommer vel og jeg skal nok sende et kort af til Ludvigs. Så skrev I om, at jeg havde fuldskæg, nej jeg ser ud akku­rat som hjemme. I hver uge raserer jeg mig, og for en 14 dages tid siden fik jeg håret klippet i en lille stad hos Jøderne, og nu har jeg opstået Hår, så der er ingen for­skel. Nej her kan man ikke løbe rundt med fuldskæg, og Tøjet skal man også holde lidt bedre i orden skønt det ikke er så let, da det snart blot er lapper. Men jeg har det helt godt i orden nu. I skrev om Callesen, han ligger i Flensborg, han har bugskade, og Poulsen er også borte, så jeg er ganske alene, men det gør ikke noget, hovedsagen er, at det snart blir fred og vi kan komme hjem igen.

I skrev om, at Nis Bek vilde have Tyskland knust, ja det er jo ikke godt at sige; men jeg tror, at ingen afgørende Slag bringer fred, nej en overenskomst fra oven skal bringe fred. Og der vil vel også snart være ende med pengesækken. Ja nu har jeg ikke mere i dag, da vi oplever jo ikke det mindste; men jeg vil dog sende en Hilsen da jeg ved I er glade ved hver brev.

Nu mange Hilsener fra eders Peter.

 

 

Oprettet: 15-03-2011 11:31:28 | Rettet: 05-07-2014 20:13:23