Jernkorset.dk

Breve sendt fra øst- og vestfronten under 1. Verdenskrig

22. januar 1915, Skinidutze (skierniewice)

< Forrige Næste >
Skinidutze (skierniewice)
Fra
Peter Mærsk
Peter Mærsk
Til
Mor og far
Mor og far

     Kære forældre !

Tak for brevene og pakkerne i går med Aal, ost, Underbukser og Strømper. Og i dag får vi vores Julepakker, så nu har vi nok foreløbig, og I kan dog spare lidt ved posten nu en tid, da jeg jo ved at der er noget i pakkerne. Min kammerat fik hans i går aften; men jeg kunde ikke rigtig vove at spise med, da min Mave er i udorden. Jeg ved ikke men jeg tror, jeg har fået det af en Middagsmad, som vi fik forleden ved Køkkenen. Jeg tror det var helt godt, hvis I sendte et pakke Camilla Te.

Underbukserne er udmærket. I behøver ikke at sende mere under­tøj nu foreløbig, da jeg også har fået en rigtig fin Julepakke fra Røde Kors, men har fået den ved Brig. Der var en Skjorte et par Lommetørklæder og Honningkager og alt muligt. Du skrev lille Mor, at du tænkte hver aften, hvordan en leje har min dreng i nat. Jeg sover udmærket og fryser slet ikke. Jeg har min plads i det ene Hjørne, og der har jeg to bundter Halm, som hver aften blir udbredt, og så kommer der først en Felt som under Dyne og Lagen og så kommer jeg og dækker mig til med min dække og Mantel', og som Hovedpude min Trøje, og så sover man til den lyse morgen. Men I kan tro jeg tænker ofte på min lille soveværelse og seng; men Gud giver mig nok den lykke, at jeg må få lov til at hvile der som før. Ja jeg har jo ikke så meget at fortælle Jer, når jeg skriver så tidt. Og her går den ene dag jo som den anden.

Nu mange Hilsner

fra Peter.

 

Oprettet: 15-03-2011 11:29:53 | Rettet: 05-07-2014 20:13:22