Jernkorset.dk

Breve sendt fra øst- og vestfronten under 1. Verdenskrig

16. oktober 1915, Dünaburg (Daugavpils, Latvia)

< Forrige Næste >
Dünaburg (Daugavpils, Latvia)
Fra
Peter Mærsk
Peter Mærsk
Til
Mor og far
Mor og far

 Kære Forældre!

Da jeg ikke ved hvad jeg skal tage mig for til vi får Middags­mad vil jeg igen sende Eder en lille Hilsen. Vi har kvarter sammen med Thelefonisterne og har en lille Stue, hvori vi lig­ger 8 Mand. Det værste er at der ingen Kakkelovn er, og ingen Ildsted, vi må koge ude. Stuen er belagt med Halm, og der har hver sin lille plads. Vinterkvarter kan vi jo ikke indrette os endnu, da vi jo ikke bliver her. I morgen da jeg stod op, var der kommen en Melding fra Div. at vi skulde lade byerne lidt oprømme. Reg. Stab havde en Gade som fører op til Gården, og som skulde gøres rent. En af vore fik den opgave at lade det gøre rent med Indbyggerne. Nu samlede han en 20 stykker sammen, og nu gik arbejdet løs. Han står derude endnu, de vil rykke ud. I går skulde vi alle lade vort Hår og Skæg afrasere. Jeg har nu haft sådan et kraftigt Hår og nu på en gang borte, det er så koldt på Hovedet de første dage, jeg har Hatten på dag og nat.

I Efterm. giver det Gullash til Middag, og i aften Tee uden Sukker.

Nu slutter jeg med mange Hilsener fra Eders Peter.

Vil I af og til sende lidt Tobak og så en lille Pibe da min kun er skrøbelig.

Oprettet: 16-03-2011 23:38:18 | Rettet: 05-07-2014 20:14:46