Jernkorset.dk

Breve sendt fra øst- og vestfronten under 1. Verdenskrig

19. oktober 1915, Dünaburg (Daugavpils, Latvia)

< Forrige Næste >
Dünaburg (Daugavpils, Latvia)
Fra
Peter Mærsk
Peter Mærsk
Til
Mor og far
Mor og far

Kære Forældre!

I går aften kom vi her i Kvarter i en lille by, og hvor vi nok bliver foreløbig. Vi ligger en 15 kilom bagved fronten, og for os ligger en Kavalleri-Division som vi nok skal løse af om en tid, hvornår er ikke bestemt. Reg.kom. mener at vi får et Uges-tid Ro her. Men vi skulde herhen, da Kavalleristen jo ikke er helt sikker som Infanterist. Og i fronten foran Kav.Div. lig­ger ingen Russere mere; men Kosakker, de tog 1100 til fange i forrige uge; men de er heller ikke så frække som før siger de. Og når vi der bliver indskubbet blir vi forhåbentlig der Vin­teren over. Jeg har det ellers godt, ja jeg må jo sige rigtig godt efter forholdene. Jeg har ingen post fået i de sidste dage; men nu har vi jo Ro, så forhåbentlig kommer der noget nu i dag. Ja jeg må, eller mere vi må være glad ved at vi har kam­merater over alt. Vore penge var natyrlig oppe nu, og vi har nu hver 4 Lønninger at få; men da vi ingen komp. blev tildelt måtte vi vænte til den 21 nu, da får vi på engang 22 Mark.

 Og nu for to dage siden kom vi gennem en lille Stad og der kunde man købe forskellige ting. Æg en slags Ost og lidt Tobak, jeg fik 4 Mark af en Underofficer og Konow af en anden, og vi køb­te hver 8 Æg og et stykke Ost, så nu har vi haft godt af det et par dage, om også der kun er et Æg hver dag. Med Tobak er det snart værst, da når man ikke har noget at ryge, så er alt borte. Vi får hver dag to Cigarer men det blir jo også oft 8 dage imellem, før man får dem. Med Brød kommer vi to godt ud, vi spiser omtrent lige meget, og hver aften koger vi Kartof­ler Brød og Salt med Kaffe, ja det smager udmærket når man først vænner sig dertil. Igår marcherede vi forbi alle 12 komp, og i hver komp. kendte man så mange af vore Rekrutter i Braunsberg, de råbte alle, God dag, jeg kendte dem natyrlig ikke alle, da man har haft så mange.

Jeg fik i forgårs brev fra en ældre Dame i Braunsberg, hvor vi meget kom efter Papir, kort og lign. Og hende har vi sendt et kort fra Rejsen hertil. Hun skrev at hun savnede de 147, hun kendte nu så mange og nu på engang var de alle borte, de er jo i Lyk nu.

Og for et par dage siden kom Reg. Musikken, som hver dag laver Koncert, det letter dog lidt på Homøret. Ja ellers har jeg ikke meget i dag, blot at jeg har det godt, og er rigtig glad hvis vi må blive ved at blive her.

Nu slutter jeg med mange Hilsener fra Eders Peter.

 Hvis du har Strømper færdig og du kan sende et par, må du nok lille Mor, jeg kan have dem i Tornysteren, jeg skal nok bære dem, skønt jeg har en ordentlig fuld Tornyster af alle slags.

I husker vel at sende Batterier og så lidt Sukker, da vi oft får Cakao, men uden Sukker.

Hils alle der hjemme.

 

Oprettet: 16-03-2011 23:34:51 | Rettet: 05-07-2014 20:14:45