Jernkorset.dk

Breve sendt fra øst- og vestfronten under 1. Verdenskrig

23. oktober 1915, Dünaburg (Daugavpils, Latvia)

< Forrige Næste >
Dünaburg (Daugavpils, Latvia)
Fra
Peter Mærsk
Peter Mærsk
Til
Mor og far
Mor og far

Kære Forældre!

Mange tak for brevene i forgårs aften og Kortet fra den 7.Okt. igår. Jeg vilde have skrevet igår, men da havde jeg så travlt med at lave os en Seng, ja nu ligger vi ikke på Jorden mere, nej Konow ligger nederst og jeg oven på. Så har vi et ordentlig lag Halm i, og så kommer Teltet som under seng og så kommer Dækken og Mandelen som Dyne, og der sover man udmærket. I dag har vi haft meget travlt, vi har hjulpen ved at sætte en Kak­kelovn op for Majoren. Og der har vi mindst at bestille i 4-5 dage. Det er en Kakkelovnsmand som hver morgen kommer her fra Artilleriet; men så går den tid jo. Ja vi retter os ind her som om vi skulde være her hele Vinteren, og vi var natyrlig ikke udtilfredse med det; men vi vilde dog hellere hjem. Da jeg kom ind i aften, havde de lavet Skilte til hver sin Seng; på min stod der (Gefr. Märsk, den tykke), så I kan dog se at jeg ikke har tabt noget endnu.

Vi skrev op, og regnede sammen igår aften, at vi har siden den 22 Sept. til 22. Okt. tilbagelagt 575 Kilom. fra Braunsberg. Nej lille Mor, det er ikke så let at komme op at køre som hjem­me, her må man bede sig igennem, og så er det endda knap nok at man kommer med. Baner går jo ikke, nej Sandveje. Men vi er jo kommen vejen godt over, vi er jo temmelig stærke bægge to. Hele Byen her er nu gjort rent, og alle Huse er betegnet med Navnet på den Mand som står ansvarlig for Husets orden og ren­lighed, og at alt funktionerer. Jeg har her det Hus, så jeg er nu Husejer og bosat i Rusland.

Huset hedder Willa Fred. Ja nu har jeg ikke mere idag, blot at jeg har det rigtig godt, og vænter efter de små pakker; men man må jo have Tålmodighed.

Nu mange kærlige Hilsener sender eders Peter.

Jeg kunde også nok have et stykke Ost eller I kan også sende Røget Flæsk så at man kan stege det for at få fedt.

 

Oprettet: 16-03-2011 23:43:22 | Rettet: 05-07-2014 20:14:48