Jernkorset.dk

Breve sendt fra øst- og vestfronten under 1. Verdenskrig

26. oktober 1915, Dünaburg (Daugavpils, Latvia)

< Forrige Næste >
Dünaburg (Daugavpils, Latvia)
Fra
Peter Mærsk
Peter Mærsk
Til
Trine Mærsk
Trine Mærsk

Kære lille Trine!

Jeg vil iaften sende dig et par ord, skønt lyset er både dår­lig og kold er det også her i Stuen. Men i morgen begynder vi at sætte en Kakkelovn op. Ja vi ligger her og vænter blot på Freden, tror jeg. Vi ligger 15-20 Kilom. bagved Fronten. Og vi rette det ind som om vi skulde blive her i flere år. Hele byen er nu gjort rent, der er anlagt Kule for Affald, der er anlagt V.C. Hver Hus har sit Navn, og jeg har jo vist fortalt dig at jeg er ejer af Willa Fred, så du må finde dig i at komme til Rusland, hvis du vil være min lille Kone. Nå jeg tror dog jeg vil hellere bytte og igen komme hjem til Eder. Jeg ved ikke om jeg har fortalt, at vi hver har vor Seng, vi ligger 7 Mand på den Stue, og 3 ligger oven og 4 neden. Jeg ligger også oppe i II Etage, men ligger storartet der. Forleden aften havde de skreven Navne hen på Sengene, og på min stod der (Gefr. Märsk, den tykke) Ja jeg ser også helt godt ud, bedre end da I var i Braunsberg. Og er rigtig i den gamle gænge igen som før, og jeg håber at kunne komme lige så sund og frisk hjem. Ja lille Trine blot det da snart vilde give fred.

Ja nu går det løs med Udlov igen, det er igen optaget alle skal have udlov, og det kunde jo være helt morsomt om man kunde kom­me hjem i Julen; men Tankerne har jeg endnu ikke i Hovedet, blot at det var Fred, og jeg kunde komme hjem til dig. Jeg talte en gammel Kammerat i efterm. Og han var før Krigen forlovet og helt til nu for 3 Uger, da fik han på en gang et brev, hvori alt var forbi, uden grund. Ja sagde han, det var mig lidt stræng, hun var en god pige, og hun har støttet mig meget i Krigen. Men nu er alt forbi. Jeg har aldrig tænkt mig den Tanke; men man må jo finde sig i meget. Ja Trine, jeg kom ikke hjem mere, hvis det var gået mig på, og jeg kunde ikke tænke mig den tanke. Jeg ved ikke, hvad der blev af mig, hvis jeg ikke mere fik de små breve fra Ravnhold.

Ja nu vil jeg ikke mere i aften, da jeg fryser, og så går jeg i Seng og drømmer om dig derhjemme,

Mange Hilsener sender dig din egen Peter.

Oprettet: 16-03-2011 23:46:11 | Rettet: 05-07-2014 20:14:49