Jernkorset.dk

Breve sendt fra øst- og vestfronten under 1. Verdenskrig

23. november 1915, Dünaburg (Daugavpils, Latvia)

< Forrige Næste >
Dünaburg (Daugavpils, Latvia)
Fra
Peter Mærsk
Peter Mærsk
Til
Mor og far
Mor og far

Kære Forældre!

Mange tak for de kære pakker jeg har fået i dag. Jeg fik fem i alt, næmlig de færske, og så min Pibe som allerede er i gang. Så fik jeg også vore Cigarer fra Braunsberg, som vi og­så har delt. Så I kan nok forstå at vi er i godt Homør, vi har ellers sådan en dårlig forplejning i denne tid, ingen Kar­tofler har vi, og på Brød skal vi også spare. Men Gud ske lov at man kan få det hjemme fra.

Og der er også mange der klager over at deres post ikke kommer, jeg kan ikke forstå det, jeg får det alt, om også det varer lidt længe imellem. Nu vænter jeg så småt efter min Lædertrøje, men den kommer jo også nok.

Vi må ellers heller ikke klage vi to, eftersom der er mange udbekendte foresatte her ved Staben, så har vi dog en rigtig god ord for os. En Underofficer som jeg kender fra før, og som nu her er Adjudant, og som jeg også har spurgt om udlov, som jeg jo har skreven, kom i formiddag hen og talte med mig, jeg vaskede lidt tøj. Nå Marsk sagde han, er der mange af de grå i tøjet. Ja ellers havde jeg ikke kogt det så godt, sagde jeg. Nu sagde han, vi har jo modtaget Linned fra Reg, og deraf har I vel ikke fået. Nej jeg mente, at vi kunde ikke tilkomme det, da vi havde endnu fra Garnisonen. Nu sagde han jeg kunde komme med ind, og så gav han os hver to Skjorter, 1 Underbukser, 1 par Handsker, 1 par Strømper. Og så spurgte jeg ham, hvad han så mente om vor udlov. Ja sagde han, vi to må vist blive her i Julen, jeg kan heller ingen få, da han er fra Elsass;  men kanske bliver der fred før Jul. Ja kanske; men det mente vi så længe. Og så må vi jo også finde os i at blive her i Julen, når blot vi engang må komme hjem. Der er ellers mange der ta­ger på udlov i denne tid, idag gik der en Transport af på 12 Mand, næste går af når de er tilbage igen, og de kommer hjem til Jul.

Jeg har vist fortalt, at jeg forrige gang fik Højskolebladet, og jeg læste alt fra ende til anden, og jo længere jeg læste desto galere i Hovedet blev jeg, når jeg så og læste hvorledes de derovre i D. morer dem, ja og os stiller de spørgsmålet, kommer den tid tilbage igen, som før Krigen. Ja jeg ved snart ikke hvorledes det skal forstås, hvis den ikke kommer. Vi - som vil være et Folk og som kanske efter Krigen skal stå som to, da vi ikke kan stå imod de store tab Krigen har medbragt.

Ja jeg vil ikke komme videre ind på Sagen, Trine har fået en hel masse deraf, det var netop den aften da jeg skrev til  hende at jeg læste det.

I aften har vi en Snevejr, så vi ikke kan se op til næste Jordhus; men vi fyrer så det knager, og der er også rigtig godt varmt herinde, og så ruller vi os ind i vor Dække og sover som lå vi hjemme i vor egen Seng.

Nu slutter jeg med mange Hilsener til Eder alle

fra Eders Peter.

Piben ryger udmærket.

Oprettet: 17-03-2011 00:04:02 | Rettet: 05-07-2014 20:14:56