Jernkorset.dk

Breve sendt fra øst- og vestfronten under 1. Verdenskrig

28. november 1915, Dünaburg (Daugavpils, Latvia)

< Forrige Næste >
Dünaburg (Daugavpils, Latvia)
Fra
Peter Mærsk
Peter Mærsk
Til
Mor og far
Mor og far

Kære Forældre!

Tak for brevet idag fra 21-11-15. Det går helt godt med posten nu, pakkerne er ikke kommen med denne gang, men de kommer mere på en gang, og skal også nok nå os om et par dage. Jeg har det ellers rigtig godt. I dag har vi streng Vinter, et tyndt lag Sne med en 6  Frost. Og det bider ordentlig i Ørerne. Jeg kørte af med tre mand i morgen Skoven efter tør Træ til at brænde. Det var tæt bag ved vor Stilling. Vi gjorde os nu nogle stykker Træ itu og lavede et lille Bål. Røgen er stegen temmelig højt og har givet Russerne lyst til at sigte på Røg­søjlen. Og nu sendte det russiske Artilleri en Salve efter den anden over efter os; men de gjorde os ikke noget, i 25-50 m. afstand eksploderede de. Vi rykkede natyrlig en 5 minutter til side, og efter at de havde ophørt fortsatte vi vort arbejde videre, og bragte en stor Træstamme hjem, hvorved vi i aften koger og varmer os. Da jeg kom hjem måtte jeg til en Reg.Stab med en Melding, og jeg havde nær aldrig funden derhen, da der ingen veje går her, og er ikke andet end Skov og Sump. Men jeg fandt dog, og fik oven i købet en god Cigar af Obersten. I skrev i dag at I havde ikke hørt fra mig så og så længe, det kan jeg ikke forstå. Jeg har lige set i min bog, hvori jeg skriver alle breve op, som jeg sender af, og da har der været en tid fra 29/10 - 5/11 hvor jeg ikke har skrevet, da vi var på vej herop; men de må vel komme alle på en gang. Jeg har og­så fået Højskolebladet idag. Til Konow skrev de også idag, at de ingen breve havde fået i lang tid.

Far spurgte om det var en god plads jeg havde fået. Ja det er det, man må blot ikke se på forfremmelsen, og på alt andet ar­bejde som ellers ikke hører under vort Fag. Men vi er tilfreds blot vi må blive her. Ja ellers har jeg ikke noget iaften, og jeg skal også skrive til Trine.

Det er sandt, vi får igen 100 gr. mindre og det vil nok komme til at knibe med Brødet, kan det ikke gå an at sende af de tørre Keks eller Knepkager af og til, det er der mangen der får, og dem kan man også spise uden Smør, så sparer man da no­get igen. Tak for 5 M. idag, nej I skal ingen penge sende mig, jeg har selv nok, jeg har nu 45 M. hos mig.

Nu mange Hilsener fra eders Peter.

 

 

Oprettet: 17-03-2011 00:08:26 | Rettet: 05-07-2014 20:14:58