Jernkorset.dk

Breve sendt fra øst- og vestfronten under 1. Verdenskrig

17. december 1915, Dünaburg (Daugavpils, Latvia)

< Forrige Næste >
Dünaburg (Daugavpils, Latvia)
Fra
Peter Mærsk
Peter Mærsk
Til
Mor og far
Mor og far

Kære Forældre!

Mange tak for pakkerne i de sidste dage, breve har jeg ikke fået i de sidste dage. Jeg har det ellers rigtig godt, er sund og rask. Nu lider det ind mod Jul, ja ind under Jul hvor er det trist. Den ene dag går som den anden, og den kære Jul skal jo vistnok fejres som de andre dage. Da jeg var lille, tænkte jeg altid. Meget vil du se i Verden, og langt ud, men altid sådan at du er hjemme i Julen, det kunde jeg ikke tænke mig, at fejre den i det fremmede. Og nu skal man holde Jul i sådan en tilstand. Men Gud give os bedre tider. Men blot vi må blive her i Ro nu er vi meget meget godt tilfreds; vi har det nu så hyggelig indrettet, og nu har vi fået så meget Post, som nu bliver opsparet til Jul. Over min Seng har jeg lavet en Hylde, hvorpå jeg har alle pakker stående. Og imorgen kommer der en vogn med lidt Julestads, så køber vi os Julelys og så­dan noget, og så bliver der lavet et lille Juletræ. Konov har allerede begyndt at lave pynt. Og Underofficererne fra Offi­cerkøkkenet giver os alt muligt, vi hjælper næmlig oft lidt deroppe, med at hænte Træ i Skoven og kløver brænde og lign. og så falder oft lidt af. I spurgte hvorledes det var gået min Kammerat. Ja han var der kun et par dage, og så kom han til næste Feldlaz. Siden har jeg ikke hørt fra ham.

 Og i dag har jeg fået et brev fra Skopnik, at han gik af til Fronten; men desværre ikke til os, til hans gamle Mobile Ersatz Batl. Ja han skrev at det var heller ikke let for hans Forældre vilde gærne have beholdt ham Julen over hjemme, men det ved I jo kan man ikke selv bestemme. Og_han er også ble­ven forlovet, med en Postmesterdatter. Ja nu ikke mere i aften, jeg sender nu Listen med over mine Pakker fra den 28. Nov. Den første Liste er gået mig tabt. Og nu kan I se hvor udlige de kommer, men jeg har fået dem alle.

Mange kærlige Hilsener fra Eders Peter.

I dag har jeg fået en pakke med Pølse fra Tante Maren.

Tak for de Keks, de er udmærket. I husker vel at sende Lys.

 Den 28 Nov 1915 Pakke No. 22 = Pølse

"    "  24 = Smør

"    "  17 = Tobak

1        Dec.
Pakke No. 18 - Kaffe

"    "  25 - Kage

"    "  30 - Smør

Dec.
Pakke No. 32 - Tobak

Dec.
Pakke No. 29 - Tunge

" D. 7 - 12 - 15 Pakke No. 26 - Ost

"    "  28 - Fisk

Den 9,Dec Pakke No. 4l - Kage

11. Dec.

Pakke No. 23 - Honning

"    "  25 - Tobak

"    "  42 - Tobak Lys      "            43 - Kaffe

D. 14 Dec

Pakke No. 37 - Fisk "    "   36 - Kaffe

D. 15 Dec

Pakke No. 31 - Keks " "                35 Smør "    "  34 - Pølse

 

Note

Liste over pakker, nævnt i brev af 17- december 1915
Oprettet: 17-03-2011 16:14:08 | Rettet: 05-07-2014 20:15:00