Jernkorset.dk

Breve sendt fra øst- og vestfronten under 1. Verdenskrig

2. december 1915, Dünaburg (Daugavpils, Latvia)

< Forrige Næste >
Dünaburg (Daugavpils, Latvia)
Fra
Peter Mærsk
Peter Mærsk
Til
Trine Mærsk
Trine Mærsk

 Kære lille Trine!

Tak for brevet i dag fra 24-11-15- Og jeg blev meget glad da jeg så, at I havde fået brev. Og jeg håber nu at I har fået rigelig i sidste tid. Jeg får min post regelmæssig nu og får næsten hver dag en Hilsen der hjemme fra. Vi får post hver dag, og du ser at det kun tager 8 dage den lange vej. Du spurgte igen om jeg kom i Julen, ja du ved jo min mening, og jeg kommer nok ikke, og må fejre Jul her igen. Ja vær ikke ked af det lille Trine; men du ved jo, at jeg ikke kan gøre ved det.

 Du mente at det var en lang nat vi havde her, og at vi ikke kunde sove så længe, nu man kan el­lers vænne sig til en lang søvn. Men du ved jo at jeg ikke kan sove så længe, så ligger jeg og tænker på dig og på Eder derhjemme, og jeg kan ikke lade være med at lave små Fremtids­planer, og vi håber at de eller ihverfald noget lign. går i opfyldelse. Ja som du så oft skriver, jeg kan snart heller ikke tænke mig den glæde igen at gå hjemme hos Eder. Ved du hvad jeg har foretaget mig idag, jeg har indrammet dit billede med Grankogler, og nu står du der på Bordet og ser til, hvorledes jeg skriver til dig. Jeg synes det er, lige­som du vilde sige til mig, skriv kun, eller kom selv hjem til mig.

Ja når der blir fred så kommer jeg for altid. Og en gang må det dog komme. Og jeg tror der er noget stort i gang, ihver­fald er der noget nyt her ved fronten som vi aldrig før har kendt. -

Men man må jo ikke fortælle alting.

I aften er det en Snevejr ude så det er gruligt, vi sidder her i vor Jordhytte og har det varmt og godt, ja det er snart for varmt i aften. Og nu har vi det rigtig hjemligt indrettet, ja du vilde undre dig når du så os, for eks. forhæng for vore Senge, billede, Avisholder, Bogreol og hver aften en ren Avis på Bordet.

Ja nu ikke mere iaften, slutter med mange Hilsener til dig fra din egen Peter.

Mange tak for dine små Tvebakker, de var udmærkede.

 

Oprettet: 17-03-2011 15:57:13 | Rettet: 05-07-2014 20:15:01