Jernkorset.dk

Breve sendt fra øst- og vestfronten under 1. Verdenskrig

22. december 1915, Dünaburg (Daugavpils, Latvia)

< Forrige Næste >
Dünaburg (Daugavpils, Latvia)
Fra
Peter Mærsk
Peter Mærsk
Til
Mor og far
Mor og far

Kære Forældre !

Tak for alle de kære Pakker i dag, vi har nu 6 dage ingen Pak­kepost fået fra Hamborg, og endelig i dag. Jeg var ved Div. i Efterm. og da jeg kom hjem, var Posten allerede sorteret, og de havde en halv Sækfuld til mig. Fra P. Højer og fra Tante Grethe fik jeg også, og så 6 hjemmefra, så nu kan vi nok holde Jul. Vi har en stor Kasse, og den har vi kaldt Julekasse, og vi 5 mand som bor i denne Hjørne har nu sparet på vore bedste Sager i en 14 dage, og nu har vi den så vidt at vi kan glæde os til at leere den. Ja forhåbentlig kan vi fejre den lidt bedre end forrige Aar, og det håber vi da, hvis Russerne el­lers lader os i Fred. I skrev om Julen før, ja hvor var det egentlig en dejlig tid, hver aften før jeg sover ind i denne tid, tænker jeg på den tid da jeg var lille, hvor man forbe-redede sig blot på den kære Jul.

Morgen tidlig skal jeg igen til Div. med 7 Vogne efter Jule­pakker, idag har jeg hæntet 400 og imorgen 1100, ja i år er alle store Pakker kommen til rette tid. Nej lille Mor, jeg er ikke ked af at jeg ingen har fået eller får, de små har bragt mig nok, og jeg har lige så meget som dem der får de store pakker, og mangler ingen ting.

Og mine Strømper, Sjal og Ledertrøje har jeg også fået; men det har jeg dog skreven. Aa med Brød går det egentlig bedre, når man ligger rolig fortærer man ikke så meget. Jo Smørret kan nok slå til, når vi blot har lidt af alt, kan det altid slå til. Jeg har fået et Kort fra Peter i dag (som er på ud­lov) han er rejst hjem i 4 dage, det er jo ikke så slem, og nu kommer han jo snart igen.

Jeg har meget at bestille i disse dage nu før Jul, jeg skaf­fer hjem i disse dage. Konov arbejder herhjemme med Borde og Bænke og Juletrækurve og alt muligt, og vi laver os også et lille et, vi har købt Lys og sådan noget af Feldveblen her, og Konov og de andre har fået lidt af den slags man kan hænge i Træet, så vi holder Jul så godt vi kan. I dag har jeg også fået Pakken med Persil, og Gryden kom straks på, ham fra M.G.K., den første til venstre på Billedet koger, så det er en varme her, at vi snart ikke kan holde det ud.

Ja nu ikke mere i aften slutter med mange kærlige Hilsener og God Nat

Eders Peter.

 

Oprettet: 17-03-2011 16:19:39 | Rettet: 05-07-2014 20:15:10