Jernkorset.dk

Breve sendt fra øst- og vestfronten under 1. Verdenskrig

26. december 1915, Dünaburg (Daugavpils, Latvia)

< Forrige Næste >
Dünaburg (Daugavpils, Latvia)
Fra
Peter Mærsk
Peter Mærsk
Til
Mor og far
Mor og far

Kære Forældre!

Tak for brevet og Hefter fra de nordslesvigske Kvinder, som jeg allerede har læst og givet videre til en anden. Ja Julen er forbi hos os; idag måtte jeg efter Piktråd og lign. ved Div. Og Konov har hæntet beklædningsstykker med 6 Vogne, og undervejs har de stjålet ham 7 par Bukser og 6 par Støvler bort, og vi drillede ham natyrlig. Nå det er jo ikke så let at passe på, og han kan jo ikke for det, og det kommer jo heller ikke an på et par Bukser i Krigstid.

I aften har vi spist hønsekød af den dose som jeg fik før Jul. Det smagte udmærket, og Trine har jo skikket mig en lign. I skrev at vi havde nok en trist Jul, ja som hjemme langtfra, men vi er taknemlige for at vi har det så godt som vi har det, og i Aar må heller ingen i vor Reg. klage. Når man snakker med en fra Korap, så klager de natyrlig over alt, at deres Brød når kun en dag, ja det er godt altsammen; men får man ikke me­re, skal man dog komme igennem to dage, det hjælper ikke meget at man spiser det en dag og næste dag kan man sulte.

 Vi kender det også; men vi lever altid sammen, og fortærer en Brød om dagen og dermed færdig, den anden blir ikke rørt, og vi kan også klare os. Nu i Julen har vi jo haft rigelig Post og også fået lidt her, så nu har vi ordentlig spist os sat. Nej, vi har en Feltkøkken, men den er ikke meget værd, den er for gam­mel, og så får de for lidt at putte i den. Kartofler har vi ingen set af i 6 Uger undtagen et par stykker vi har (besør­get).

Der må absolut være gået breve tabt, da jeg kan høre I oft spørger om noget som jeg ganske bestemt ved, at jeg har besva­ret, og som jeg kan se at I i 10-12 dage ingen brev har fået. Der går aldrig mere end tre dage uden at jeg skriver hjem, oft hveranden, foruden hvad jeg skriver til Trine. Hvorledes er det, har I bestilt Hejmdal af; ellers lad den blot blive ved med at komme, da han som har den er en ½ time her fra af nu.

 Nu slutter jeg med mange Hilsener og God nat

Peter

 

Oprettet: 17-03-2011 16:24:28 | Rettet: 05-07-2014 20:15:12