Jernkorset.dk

Breve sendt fra øst- og vestfronten under 1. Verdenskrig

6. december 1915, Dünaburg (Daugavpils, Latvia)

< Forrige Næste >
Dünaburg (Daugavpils, Latvia)
Fra
Peter Mærsk
Peter Mærsk
Til
Mor og far
Mor og far

Kære Forældre!

Tak for brevet igår. Endelig har I da fået mit brev, det har også varet længe. Det tager længere tid hjem, end hertil med brevene. Ja man kan jo sige at det var strænge dage, de første dage her; men nu er alt bedre indrettet og alt er igen for­glemt. I spurgte, om det var et stærk angreb de gjorde, ja det var de bedste Russiske Kræfter som var samlet i Dynaborg, og hvorfra de gik ud. Vi lå tre Div. bagved hinanden, 54 - 36 -37 I.D., og 54 Div var i løbet af et par timer udkampdygtig. Et Reg. havde i 1 dag 2000 mand tab. 36. Div. kom nu for, vi som No. 2 og vi kom igen i forreste Linie om natten. Man kun­de ikke høre et ord, det var en Trommelild som vi kalder det. Og det eksploderede rundt om os. Men vi arbejdede alligevel hele dagen på vor Jordhytte. Ja man er jo vant til det, og man tænker ikke så meget på det. Man kan først mærke det rig­tig når der kommer helt friske ud, som ikke har været ude før, de har ikke den ro.

I dag er Majoren taget på en 5 dages udlov for at besøge Hindenborg, han er indbudt. Og den 28 tager han på Udlov hjem, han har endnu ikke været hjemme skønt han er en gammel mand og har Kone og Børn, og hans Hestetjæner Petersen tager med, og Jeg har hørt idag, at han får Jernkorset før han tager på udlov.

Ja nu ikke mere i aften, jeg har skrevet et langt brev til Trine.,! og jeg er nu så søvnig, og går i Seng. En Underofficer fra Maskingeværen som også ligger her og jeg er de første om aftenen der går til ro og de første om morgenen der står op.

Nu mange Hilsener fra eders Peter.

Oprettet: 17-03-2011 16:03:38 | Rettet: 05-07-2014 20:15:03