Jernkorset.dk

Breve sendt fra øst- og vestfronten under 1. Verdenskrig

9. december 1915, Dünaburg (Daugavpils, Latvia)

< Forrige Næste >
Dünaburg (Daugavpils, Latvia)
Fra
Peter Mærsk
Peter Mærsk
Til
Trine Mærsk
Trine Mærsk

Min lille Pige!

Tak for brevet igår fra Hygum. Jeg vilde ellers ikke skrive til dig i aften, da jeg er så forkølet; men så var jeg lige ude og det er en Snevejr, kold og udhyggelig, og så da jeg kom ind igen og mærkede, hvor godt det egentlig var her inde, da fik jeg lyst til at sende dig en lille Hilsen. Vi har det rigtig godt her nu, og ønsker at vi må blive her til det bli­ver Fred. Men vi må vænte tiden af, og det kommer jo også nok. Ja lille Trine jeg vil gærne tro dig, at du er bleven ked af det, da mit brev nåede dig, hvori jeg fortalte, at jeg ikke kom i Julen. Og igen skriver du mig, at du ikke har håbet op­givet endnu. Ja du ved min mening, og tro mig, det er ikke af den grund at jeg ikke længes efter at se og tale med dig. Ud­lov kunde jeg også vel nok få, men kommer jeg så tilbage igen og de siger til mig Pladsen er optaget, du blir nu Underoffi­cer og går i Skyttegraven, ja så har man fortrudt det. At tage hjem er en let Sag; men igen at komme afsted. I skrev at Uffe havde let ved at komme af sted igen. Ja nu må I også beregne, at det er meget lettere for dem der ligger et halv ja helt år på et sted og har det indrettet som vi har det her nu; men vi kan gå videre i morgen, som vi natyrlig ikke håber, og hvad det vil sige at flytte dag efter dag, det er meget værre end at ligge i Skyttegraven. Ja nu har du hørt min mening, og du må ikke blive vred på mig for det.

Nu så var du nær bleven bag Toget, ja ja det kan jo kun pas­sere -   Ja havde jeg gået der ved siden af og pløjet, kan du tro at jeg havde leet. Nej havde jeg set dig komme ude på vejen, og Toget, havde jeg straks spændt Hestene for vognen og hentet dig, tror du ikke ? - eller jeg havde sagt til dig, nu er du så langt på vej nu kan du gå med mig hjem. Ja blot den tid snart måtte komme at jeg kunde tage dig med hjem, eller jeg med dig.

Nu mange Hilsener og God nat din egen Peter.

Oprettet: 17-03-2011 16:05:42 | Rettet: 05-07-2014 20:15:04