Jernkorset.dk

Breve sendt fra øst- og vestfronten under 1. Verdenskrig

29. marts 1915, Halle

< Forrige Næste >
Halle
Fra
Peter Mærsk
Peter Mærsk
Til
Mor og far
Mor og far

                                 Kære Forældre!

             Tak for brevet og Skoene i dag, jeg har dem på, så de er alle­rede kendt her. Jeg er i dag bleven undersøgt her for sidste gang. Overlægen fandt mig fuldstændig sund blot slap og mat. Og jeg kommer vist bort herfra i en nær fremtid, og kommer vist til Ersatz Battl. 147, Laz. i Elbing, hvor jeg skal gå i Revi­ren, til jeg er ved de gamle kræfter igen. Det er nu deres Me­ning, nu min. Jeg vil for det første ikke lade mig skrive sund - og for det andet vil jeg ikke gå som Revler Patient, når jeg ved, jeg kommer i fronten igen. Og sender de mig i fronten om en 4 uger, og jeg ikke er rigtig som før - så melder jeg mig igen syg. Men de er så frække her, så man må passe grulig på, for at de ikke narrer en. De spurgte mig om jeg var tilfreds med at komme til Ers.Battl. og så 3 uger gå i Reviren. Jeg sagde at jeg var langt fra sund, og som Aktiv Gefr. mente jeg ikke jeg havde behov at gå i Reviren, jeg var aldrig straffet og kunde derfor nok være min egen Herre i den tid de gav mig til at komme mig i, hvis de fandt mig for sund. Og derfor beanfragede jeg om 3 - 4 uger udlov hjem. Og så bagefter til Ersatz Battl. Nu har Doktoren skreven til Battl. Men jeg ved helt bestemt at det kommer med afslag, da ingen får udlov mere i vor Kor. Men kunde jeg komme til Elbing og gå i Reviren i 3 - 4 uger, og så kan man jo endda se, om man er sund. Så var det ikke så galt. Og der kunde jeg jo også bedre have jert besøg end her, skønt det er lidt længere for Jer at rejse. Men nu skal vi jo se om et par dagstid. Der kom 24 bort her i dag. Jeg vil også nok bort herfra, da jeg aldrig har været rigtig tilpas her. Og jeg går altid alene om her, og venter på eders breve, og skriver igen til alle I kære der hjemme. Ja jeg kan sige jeg går som var jeg sammen med Jer. I Lods faldt det mig ikke så meget ind, da det var meget mere hjemlig og hyggelig, og så ordenen. Men jeg ber til Gud at han vil hjælpe mig og lede mig, og han bønhører mig også nok og fører det til mit bedste. (Nu er det kaffetid)

Mandag aften.

 Morgen form. rejser jeg af til Løtzen eller Elbing, de ved ikke rigtig endnu hvor Ersatz Battl. ligger, det er jo et bevis på at de ikke har sagerne i orden.

Jeg rejser alene, og tager vist over Berlin, hvor jeg vil tage mig et par timers ophold. Og så kører vi vor gamle vante vej til Løtzen; men ikke for vidt. Om det så giver udlov om en tid skal vi jo se. Postsagerne bliver sendt herfra til Løtzen; men til Påske får jeg vel ikke min Påskepakke.

Ja nu Godnat og vi håber nu at jeg kan blive bedre tilfreds i Løtzen.

Eders Peter.

 Min adr. kan I skrive:

Ersatz Battl. 147, Løtzen, men blot breve, sålænge jeg har

skreven eller Thelegraferet.

Oprettet: 15-03-2011 18:54:42 | Rettet: 05-07-2014 20:13:38