Jernkorset.dk

Breve sendt fra øst- og vestfronten under 1. Verdenskrig

15. april 1915, Branusberg (Braniewo, Poland)

< Forrige Næste >
Branusberg (Braniewo, Poland)
Fra
Peter Mærsk
Peter Mærsk
Til
Mor og far
Mor og far

Kære Forældre!

Tak for den store pakke, og den lille med Karbonade. Og så fik jeg en stor pakke fra Halle; men den var der ingen Sjal i, og nu behøver I ingen at sende da det nu ikke er så kold længere. Selve pakken måtte jeg smide bort, alt hvad der var i den var ødelagt. Jeg har det ellers godt, og kan aldrig få bedre dage. Her går jeg som fri mand ingen siger mig noget, og ingen fast tjæneste. Jeg har et helt godt nummer ved Feldveblen nu. Min gamle Hauptmand var her igår, og jeg sprang straks hen for at holde hans Hest. Jeg blev så stående på et sted; da han kom ud igen, sagde han, nå du har nok forglemt at jeg ikke holder af, at min Hest står rolig, nå ja sagde han, det er jo også længe siden vi var sammen, og mange af vore kammerater ligger i gra­ven. Og så fortalte han, at mit Regt. lå 15 kilo. bagved fron­ten og gjorde veje i stand og samtidig med I Ersatz Batl. Men jeg vil alligevel hellere blive her i Braunsberg. I går var det så min fødselsdag, og jeg havde væntet et brev fra en eller anden; men ikke en eneste, det er vist aldrig pas­seret før. Men det er postvæsnets skyld, jeg har ingen breve fået i de sidste 4 dage. Men så kommer de jo alle på en gang. Komp. er lige rykket ud til tjæneste og ½10 skal jeg overtage vagten for den anden Gefr. så blir jeg der til kl. 12, og så har jeg igen fra  ½4 til 7 det er hele tjænesten. I disse dage da vejret er så kønt, er det en hel fornøjelse at gå herude i forårsluften. Ofte køber jeg mig en Avis og sætter mig hen at læse. Men alligevel, om man har det godt kommer tan­ken dog altid, hvor var det dog alligevel dejlig hjemme nu i forårstiden, hvor man arbejdede ude på marken, hvor Lærken sang og hvor alt myldrede op af Jorden; men Gud giver mig nok den tid igen, om også det varer lidt længe.

Ja nu har jeg ikke mere i dag, og vil slutte i dag. Kagen som du sendte mig var udmærket, blot den var bleven lidt tør; men den smagte alligevel så hjemlig. Nu mange Hilsener fra eders Peter.

I nat har jeg drømt, at jeg var hjemme. En gren af et træ hvorunder jeg sidder og læser.

Oprettet: 15-03-2011 22:22:51 | Rettet: 05-07-2014 20:13:43