Jernkorset.dk

Breve sendt fra øst- og vestfronten under 1. Verdenskrig

17. april 1915, Branusberg (Braniewo, Poland)

< Forrige Næste >
Branusberg (Braniewo, Poland)
Fra
Peter Mærsk
Peter Mærsk
Til
Mor og far
Mor og far

    Kære Forældre!

Jeg har idag tid til at skrive lidt, der er jo gået en Trans­port af i morgen, og så har jeg haft en lille Trykpost, .og så havde jeg ingen lyst til at gå med til tjæneste, da det er regnvejr, så det er bedst at blive inden døre. Ja sidste Lør­dag var I i vænte, da var det lidt mere lyst; men jeg kan ikke sige at  jeg led noget af at I var borte. Da jeg kom hjem, sov jeg knap ind, og da jeg var færdig med tjænesten næste dag, som jo gik lidt trang, gik jeg op forbi Hotellet, så op til Vinduet hvor I har boet; men I var der jo ikke. Så vendte jeg om igen og gik hjem i Seng. Jeg har fået mine store pakker nu, og en af de første dage vil jeg sende mine Strømper hjem, hvis du så vil sende mig et par andre. Dem jeg fik nu er ud­mærket .

Søndag morgen.

Jeg kom ikke videre igår, nu har jeg taget en lille spadsere­gang op til Banegården og tilbage til den gamle Backer, hvor jeg så drak kaffe. Og nu gik jeg hjem igen og satte mig til at skrive. Tak for brevet igår. Jeg er glad ved, at I har været glad ved at have været heroppe, og ved at I er godt tilpas bagefter. I går aftes da jeg vilde gå ned, kom min gamle Hauptmand der, og da han så, hvem det var, gav han mig Hånden, spurgte hvorlænge jeg var her og lign. Så spurgte han om jeg vilde i hans komp. Ja det vilde jeg nok. Ja nu vilde han se, for nu da Rekrutterne var der, var der ikke meget løs der, da de havde jo tjæneste fra morgen til aften. Men efter den 25. blev det bedre. Nu ja jeg vilde jo nok til hans komp. men jeg kan nu ikke få det bedre end her, og Feldveblen kender mig nu. Ja nu har jeg nok ikke mere i dag.

Mange Hilsener fra eders Peter.

 

I husker vel at sende min Armbånd til Uret.

 

 

 

Note

"forbi Hotellet, så op til Vinduet hvor I har boet Hotel "Schwarzen Adler", se brev af 31/8 1915
Oprettet: 15-03-2011 19:24:27 | Rettet: 05-07-2014 20:13:43