Jernkorset.dk

Breve sendt fra øst- og vestfronten under 1. Verdenskrig

24. april 1915, Branusberg (Braniewo, Poland)

< Forrige Næste >
Branusberg (Braniewo, Poland)
Fra
Peter Mærsk
Peter Mærsk
Til
Mor og far
Mor og far

 

    Kære Forældre !

Tak for brevet og pakken igår. Det var kedelig med pakken, der var næmlig gået et par af dem i stykker, og så var hele pakken fuld af dem, og alle de andre lugtede, så jeg kunde ikke spise dem, men måtte smide dem bort, så det dur nok ikke at sende mere. Så siger jeg mange tak for Fødselsdagsgaven. Jeg havde slet ikke væntet noget. Ja igår var en helt god dag, først fik jeg en kommando og så penge om aftenen. Ja jeg tænker Trine har fortalt jer det, at jeg blev kommanderet som Vagthavende, det er en hel god posten.

Jeg er lige kommen op og har drukken kaffe. Hælm og Tornyster har jeg foreløbig smidt i Hjørnen. Jeg kom ikke videre i formid­dag da der kom en og holdt lidt snak. Nu er det eftermiddag og jeg har vasket Lommetørklæde og Halsbind. Det er så varmt her i dag, så det er et herligt vejr. Ja blot man kunde have gået hjemme bagved ploven, om det så var ovre på Sandbjærg. Ja da man var hjemme og ovre hos Niels Kjær, hvor var man ked af, når man skulde over på Sandbjærg eller op på Heden. Ja skulde man komme hjem, så er den tanke næm at få ud af Hovedet, når man tænker tilbage på en nat på Krigsskuepladsen, eller en dag i Skyttegraven. Vinteren over har man ikke tænkt så meget på det som nu, når det blir forår, hvor herligt det var hjemme i for­året, når alt blev grønt og varmt, og alt piblede og sang, og nu går man her i sådan en tilstand. Ja jeg må jo nu ikke klage, jeg har ikke lidt noget ved siden af hvad mange har gået igen­nem.

Ja nu har jeg ikke mere i dag, imorgen går jeg op til Konen som kunde snakke så godt, og får en Karbonade.

Nu mange Hilsener til jer alle fra eders Peter.

Har I sendt min Urarmbånd af.

Oprettet: 15-03-2011 22:20:14 | Rettet: 05-07-2014 20:13:47