Jernkorset.dk

Breve sendt fra øst- og vestfronten under 1. Verdenskrig

3. maj 1915, Branusberg (Braniewo, Poland)

< Forrige Næste >
Branusberg (Braniewo, Poland)
Fra
Peter Mærsk
Peter Mærsk
Til
Mor og far
Mor og far

     Kære Forældre!

Tak for brevet i går og i forgårs. Nå Jens er borte, jeg havde ellers et brev afskikket til ham; men det vil jo så ingen følge have. Ja det vil jeg nok tro at H. Jørgen vil tage godt imod ham, og det kan jo sagtens gå nu; men hvorledes vil det gå ef­ter krigen.

I dag er det Mandag, jeg har slet ikke været ude endnu, da det er så kold, og så regner det af og til. Men kl. 10 skal jeg jo ud og se mig lidt om. Far spurgte hvad det var for en posten jeg havde fået. Ja i freden kaldte vi det en Underofficerpos­ten; men nu er det jo knap på Underofficerer, så nu kommer vi på den plads. Vi har en tre mand som står på vagt, og derover har jeg opsigt. Men kl. 10 må jeg selv være derude, da der da kommer så mange og vil ud og ind, og da må vi hjælpe posten. Nej jeg har ikke ladet mig undersøge, da Lægen ikke er her i Braunsberg; men jeg har fået et Middel hos en som også har haft Thyfus. Det er en salve, som skal indgnides tre gange om ugen. Jeg tror oversat på vor sprog er det renset Kreaturmask. Jeg har købt to doser fuld, som kostede 6 M. det er dyre sager, og som jeg vidste før jeg kom på Apoteket.

Trine skrev om igår at I havde fejret min fødselsdag, jeg tænk­te på jer hele dagen, og tænkte også nok at P. Barsballes var over. Når man sådan sidder helt alene og tænker på hvad der sker derhjemme, blir det helt levende. Og jeg går også tit en lille tur og tænker rigtig tilbage på den tid, man var hjemme ovre hos Niels Kjær, og så synes jeg altid der er noget der siger, når du nu kommer hjem, så det og det. Ja blot det ikke må vare alt for længe inden vi må komme hjem, skønt jeg har det rig­tig godt her.

Ja nu ikke mere idag, mange Hilsener fra Peter

 

 

Note

"Nå Jens er borte ..." det er formodentlig Jens Thøjsen, omtalt i brev af 21. april Han er gåert over grænsen, og det kunne man jo ikke skrive i et brev.
Oprettet: 15-03-2011 22:24:52 | Rettet: 05-07-2014 20:13:49