Jernkorset.dk

Breve sendt fra øst- og vestfronten under 1. Verdenskrig

24. august 1915, Branusberg (Braniewo, Poland)

< Forrige Næste >
Branusberg (Braniewo, Poland)
Fra
Peter Mærsk
Peter Mærsk
Til
Trine Mærsk
Trine Mærsk

Min lille Trine!

Tak for brevet igår. Ja nu er det nok på tid at jeg kommer hjem til dig. Aa du lille pige du har for meget at bestille, det har jeg længe sagt. Mor skrev at din Far havde sagt, at du havde grædt, da du fik Soldaterne igen. Aa tag det ikke så nær, jeg har også tit så meget at jeg skal lade udføre, som jeg ikke kan se ende på; men jeg kan ikke mere end arbej­de, og du heller ikke. Men jeg ved at du og Mor gør det meget for godt for dem. Hvis de som er i fronten fik det sådan vilde de aldrig have fred. Men jeg ved nok, at dem som ligger bag­ved, gør meget større fordringer som de andre, som så oft ikke har haft et bæger kold vand eller et stykke tørt brød, men måtte dog hele dagen ligge i Kugleregnen og hele natten ude. Jeg er i dag på vagt igen og ligger i Skyttegraven i nat. I dag er det næsten bedre som sidste gang, da var det så varmt her, at det var snart ikke til at holde ud. Den 8. Sept. går der igen en Transport til Arys og jeg går vist også med. Det gør heller ikke noget, hovedsagen er at jeg må få lov at bli­ve her, så er jeg tilfreds og glad.

I morgen går der en Transport på 600 mand til Reg.  Alt hvad vi havde kom snart med. Og Overmorgen kommer der igen 600 fra Rekrut Depoen, så kan man begynde forfra. Ja, sådan er det, når man har dem igen, kommer de bort. Ja nu har jeg ikke mere i dag, og slutter med mange Hilsener fra din Peter.

 Kalder du det er brev eller et Kort ? Du kalder det natyrlig kun et kort.

 

Note

"brev eller Kort ?" Brevet er skrevet på et Feldpostbrief med afrivningskant.
Oprettet: 16-03-2011 10:41:34 | Rettet: 05-07-2014 20:14:17