Jernkorset.dk

Breve sendt fra øst- og vestfronten under 1. Verdenskrig

4. august 1915, Branusberg (Braniewo, Poland)

< Forrige Næste >
Branusberg (Braniewo, Poland)
Fra
Peter Mærsk
Peter Mærsk
Til
Mor og far
Mor og far

Kære Forældre!

Tak for pakken igår og brevene og for pakken i dag med Dril-jakken. Den store pakke kom lige tilpas, jeg havde lige op-spist og snakkede om, at nu skulde jeg nok til at leve ved tørt brød, men lille Mor kan altid træffe det. Driljakken har jeg lige syet Gefr.bånd i, og nu har jeg den på, sidder ude i haven i den dejligste Aftenstund og skriver; men det begynder allerede at blive mørk. Jeg er for det meste alene nu, jeg kan ingen rigtig venner træffe mere. Dem der er her som endnu ikke har været ude, er så kloge og ensindig og ken­der alt bedre, og har meget større mund over for deres Under­satte, som os der har prøvet lidt mere. Jeg har jo ellers min San.Gefr. endnu, men han er lige på udlov, ja jeg er glad ved at jeg ingen udlovstanker har i Hovedet, for det er ikke let. Jeg går her og har det så godt, er glad ved at jeg må få lov at blive her så længe. Jeg tænker aldrig på det, blot på at komme hjem engang for altid.

Idag er der igen gået en Transport, og ikke så lille en, næmlig 400 mand til Aktive Reg.  Og imorgen får vi igen 400 fra Elbing. Jeg har kun 3 mand i mit Korporalskab nu, de andre 22 gik i fronten i dag, nu får jeg igen friske imorgen. Ja det skifter stadig; men det er man jo vant til nu. Ja ellers er alt rigtig godt og vel også hjemme.

Nu mange Hilsener fra eders Peter.

Jeg ved endnu ikke om jeg kommer med til Arys på Søndag.

 

 

Note

"Arys" - skyde-øvelsesplads, se brev af 14. juni 1914
Oprettet: 16-03-2011 10:27:02 | Rettet: 05-07-2014 20:14:14