Jernkorset.dk

Breve sendt fra øst- og vestfronten under 1. Verdenskrig

11. september 1915, Branusberg (Braniewo, Poland)

< Forrige Næste >
Branusberg (Braniewo, Poland)
Fra
Peter Mærsk
Peter Mærsk
Til
Mor og far
Mor og far

Kære Forældre!

Tak for brevet i forgårs. Jeg kan ikke forstå, om I ikke får alle breve og kort. I sidste tid har jeg næsten skrevet sådan et kort hver anden dag. Jo jeg har også mit Korporalskab endnu, jeg har tjæneste til Middag i Komp., eftermiddag har jeg fri. Men det er vist snart forbi. Feldveblen sagde imorgen, at Staben blev vist forflyttet til Allenstein, og vi kommer vist til Lyk 1. Okt. Så må jeg jo igen til den gamle tjæneste igen, det gør heller ikke noget, jeg er glad hvis jeg må blive her. Men som I ved er de alle i Arys i disse dage, og der er så rolig, nej jeg vil hellere have dem her, jeg må altid have noget at bestille, og helst meget, da er jeg bedst tilpas. Oft kan jeg jo blive lidt hidsig når der der kommer en 30 mand anstormende, den ene vil have det, den anden det; men jeg hjælper alle, når det da står i min magt. Og især de gamle karle tager jeg meget hensyn til, de skal jo lære alting, det er klart, og jeg skal jo også passe på at jeg ikke falder på, når de går bort; men det har jeg altid haft let ved. I går gik der et par mand af til fronten, og næmlig til 3. Batl. Den ene kendte jeg fra før af, jeg sendte en lille pakke af med ham til Meiske, et par Strømper og et par Handsker og så­dan lidt, jeg syntes jeg vilde hellere selv spare de par mark. Han ligger derude over et Aar nu, og jeg går og har det så godt her. Og ingen blir mere glad end Meiske, det ved jeg med vesten, da var han helt tosset.

Nu mange Hilsener fra Peter.

Oprettet: 16-03-2011 10:53:59 | Rettet: 05-07-2014 20:14:23