Jernkorset.dk

Breve sendt fra øst- og vestfronten under 1. Verdenskrig

8. september 1915, Branusberg (Braniewo, Poland)

< Forrige Næste >
Branusberg (Braniewo, Poland)
Fra
Peter Mærsk
Peter Mærsk
Til
Trine Mærsk
Trine Mærsk

Min lille Trine.1

I aften må du hellere få et lille brev, da du vist smider med mine kort og siger, han kan da også sende mig et rigtig brev. Ja det er dog sådan, ikke ?  Ja jeg ved det. Jeg sid­der så ene i aften, alle er i dag rykket af til Arys, så nu har vi ro igen; men jeg vil snart heller have dem her, det blir så rolig når de er borte, og det kniber med at få tiden til at gå.

Jeg har det ellers rigtig godt, men kunde man blot have kun­net komme hjem. Hjem på udlov kunde jeg jo nok komme et par dage; men for det første har jeg det så godt som jeg kan for­lange det efter forholdene, og hvem ved hvorledes bladet ven­der sig, når man kommer hjem igen. Og så går man og længes derefter, her ved man ikke så meget af det at sige, jeg må tilstå, jeg længes ikke. Nej jeg takker mangen gang for at jeg har det så godt.

Jeg har idag fået brev fra Schwartz. Han kom jo til Lyk i for­rige uge. Og han længes efter os gamle her i Braunsberg, og så er alt så dyrt i Lyk, så penge er ikke nok. Men man må jo finde sig i Skæbnen, skriver han, og det er jo også sandt. Og et kort har jeg fået fra Skyttegraven fra mit forrige Korporalskab, og takkede mig for alle gode råd jeg havde givet dem; men en ønske havde de til mig, og det var at jeg skulde selv komme ud og føre dem, da deres fører duede ikke. Og de håbede at jeg vilde opfylde deres ønske.

Ja nu har jeg nok ikke mere i aften, da jeg sidder ene i den store Stue, og det er så kold. Nu mange Hilsener fra din egen Peter.

Send mig Ivers Adr.

 

Oprettet: 16-03-2011 10:52:15 | Rettet: 05-07-2014 20:14:22