Jernkorset.dk

Breve sendt fra øst- og vestfronten under 1. Verdenskrig

16. september 1915, Berlin

< Forrige Næste >
Berlin
Fra
Peter Mærsk
Peter Mærsk
Til
Mor og far
Mor og far

Kære Forældre!

Ja nu er jeg borte fra Braunsberg og på vej til Spandau. Ersatz Batl. måtte straks sende en par dygtige Aktive Gefr. til Spandau til et Kursus på vistnok to eller 4 dage. Det er ved en Maskine som blir brugt ved Staben ude i fronten til at se hvor de forskellige Komp. er. Så nu har jeg helt gode udsig­ter igen. Om vi kommer derfra i fronten ved vi ikke; men Hauptm. mente vi kom igen til Braunsberg.

Ja vi har lige talt om, vi er næmlig bægge to temmelig længe her, at vi havde meget at takke for i Braunsberg. Min pakke fik jeg igår aften med Ålen; men Strømperne ikke. Den anden Gefr. der er med er også en Kammerat fra mit Komp. og også fra Schlesvig Holstein. Vi har fået Marschpapirer og Skudsmål "Dygtige I kl. Soldater i uden og inden tjæneste". Og alt har vi fået med Træsser og alt, så det er blot at sætte dem på; men det løber vi nu ikke efter.

Vi er glad for kommandoen for så vidt. Ja jeg kan ikke skrive mer, da det skumper så slemt. Vi har lige taget os et stykke Ål.

Nu mange kærlige Hilsner fra Peter.

Jeg lod mig 20 M. skikke fra Spandau, da jeg jo ikke ved hvorledes det skal gå til, og så at jeg kan købe mig lidt Vintertøj.

Poststempel: Berlin - Dirschau 16.9.15

Oprettet: 16-03-2011 17:47:12 | Rettet: 05-07-2014 20:14:24