Jernkorset.dk

Breve sendt fra øst- og vestfronten under 1. Verdenskrig

17. september 1915, Berlin

< Forrige Næste >
Berlin
Fra
Uffe
Uffe
Til
Mor og far
Mor og far

Kære Forældre!

Jeg er nu kommen lyklig til Berlin, har udsovet og har lige givet et Thelegram af, da de sagde vi kom direkt herfra i fronten. Men nu har jeg lige været hos Obersten og meldt os an, og han spurgte om vi havde været i fronten før, ja, nå sagde han, så tager I hellere tilbage til Ersatz Batl. igen til næste Transport. Og her skulde I jo egentlig blive to dage; men I skal ikke lide noget her, idag kan I se Spandau an, imorgen har I 4 timer Undervisning, og Søndag vil jeg give Eder udlov til - Berlin, og Mandag form. kan I gøre den sidste Tjæneste, Tirsdag morgen tager I igen til Braunsberg, og det er jo herligt. Ja kære Far og Mor, det er som om Gud tager mig ved Hånden, og siger nu går det ikke længer der, nu må du et andet sted hen, og der vil jeg igen give dig en god plads. Efter hvad de her fortæller skal det være en meget god plads, blot opholde sig ved Reg.Staben. Og hele natten igennem kan man heller ikke have noget at bestille, da da kan man dog ikke se igennem. Tornyster skal vi jo have med; men den bliver på Bagadsen.

Ja I kan tro vi er glad ved det, at vi ikke behøver at ligge i Skyttegraven i vinter igen. Og nu igen til Braunsberg, så er min pakke jo vist kommen an med mine Strømper, og så går det alt.

I dag tager vi en lille tur til Spandau og ser de store Gevær og Munitionsfabrikker. Ja I kunde vist ikke tænke jer, hvad jeg skulde i Spandau.

Nu mange Hilsener fra eders Peter.

Breve kan I igen sende til Braunsberg, men ikke for mange pakker, da kanske blir vi der kun et par dage. Men det tror jeg ikke, da der i morgen går et Transport.

Peter.

Oprettet: 16-03-2011 17:49:15 | Rettet: 05-07-2014 20:14:25