Jernkorset.dk

Breve sendt fra øst- og vestfronten under 1. Verdenskrig

7. oktober 1916, Dünaburg (Daugavpils, Latvia)

< Forrige Næste >
Dünaburg (Daugavpils, Latvia)
Fra
Peter Mærsk
Peter Mærsk
Til
Trine Mærsk
Trine Mærsk

Min lille Pige!

Tak for dit Brev idag, og især for Billederne. Du skrev hvad jeg syntes om dem, ja det vil jeg sige dig, du er rigtig god; men jeg dur slet ikke. At vi er bange for hverandre kan man også antage, men det stemmer jo nu ikke rigtig. - Men jeg tror ikke det er min skyld, at jeg ikke er truffen godt, men det er Fotografens skyld. Men jeg har allerede truffen forholds­regler, og jeg vil sende dig en af dem i de første dage. - Det er næmlig kun nederdelen som slet ikke dur, mine Bukser de sid­der jo som om jeg havde Skørter på, og mit Sidegevær stikker bagpå, ja der har vi lavet noget; men du er nu udmærket. Jeg ønsker ikke at du sender dem så vidt om Lande. - Så hellere en af de andre. Nu skal du bare se når jeg laver dem om, så er det meget bedre; men det er jo blot til vor egen fornøjelse. Du må nok bestille 6 til for mig, men send blot ingen bort af dem. -

Nej lille du, du skal ikke sende mig ringen, da det jo dog ingen nytte er til her.

Du spørger hvorledes Humøret står, efter forholdene rigtig godt. I eftermiddag havde jeg ikke noget at bestille til de 3 karle som arbejder på Konov Depot, og som nu i denne tid står under min kommando, så tog jeg den ene og lod ham gøre Badestuen i stand, og nu har jeg lige badet, det var udmærket, det letter altid lidt på Humøret, når man kan ligge en halv time i Bade­karret .

I dag for et år siden kom vi her til Regt.Staben eller rettere igår aften. Da tænkte vi ikke på, at vi skulde få sådan en ind­flydelse her ved Staben, men vi er og må også være det mange gange taknæmlige for det.

Tak for din hjælp som du tilbyder mig; men jeg må afslå den, da jeg ikke tror, du er duelig i det fag. Du vilde vist sige, nej Peter, jeg vil hellere gå med dig rundt, istedet for her og stå og rode i gamle Sager. -

Ja nu ikke mere i dag, jeg tror nok, jeg skal til at skrive Brevene lidt længere, og så ikke alt så oft, da de vel ellers begynder og snakke om det derhjemme på Ravnholt. Mange kærlige Hilsener og Kys sender dig din Peter.


 

 

 

Oprettet: 27-03-2011 19:37:22 | Rettet: 05-07-2014 20:16:54