Jernkorset.dk

Breve sendt fra øst- og vestfronten under 1. Verdenskrig

28. september 1916, Dünaburg (Daugavpils, Latvia)

< Forrige Næste >
Dünaburg (Daugavpils, Latvia)
Fra
Peter Mærsk
Peter Mærsk
Til
Trine Mærsk
Trine Mærsk

Kære lille Trine!

Vil nu skrive et lille Brev. Rejsen foregik helt godt; men det var nær gået sådan, at jeg ikke var kommen med fra Hamborg. Toget, som kørte middags fra Tønder, løb af Skinnerne ved Elms-horn, og vi kunde ikke komme forbi. Og på den måde kom vi en time senere an i Hamborg, så jeg traf ikke min kammerat før i sidste moment.

 Og Harkau traf jeg slet ikke. I Berlin havde vi en lille ophold på 5 timer; men vi sov det meste af tiden. Da orlovtoget løb ind tog vi sidste Cupe, og havde det næsten hele vejen, så vi kunde ordentlig række os ud.

Da vi kom hertil kom Konov imod os og hjalp os at bære pakkerne. (Han har nu pakket). Alt er ved det gamle, blot der er foretaget store afløsninger, alle Aktive er afløst, kun fire mand, som her er Tjænere og så vi to er bleven, alle de andre er afløst og er kommen til Komp. og kommer nu om en 14 dage til et Regt. i Vesten, så vi kan være glade, at vi blev her.

(i morgen mere)

I dag har Konov pakket og rejser i morgen, så tager han mit Brev med. Ja nu har jeg overtaget alt, og nu går den gamle rummel løs igen. Ja, ja, det var dog dejlige dage; men nu, nu lever vi lidt i minderne, og så håber vi på den næste - ikke. Alt står endnu for mig som jeg levede i det. Leutn. sagde også til mig i Eftermiddag, jeg var jo endnu på orlov, jeg måtte hellere lade Konov besørge det.

Ja nu mange kærlige Hilsener og tak for de dage og for alle de K.   din Peter.

 

 Poststempel:

Bergedorf - Zollenspieker

Bahnpost Z. 103     2.10.16

 

Oprettet: 27-03-2011 19:35:07 | Rettet: 05-07-2014 20:16:53