Jernkorset.dk

Breve sendt fra øst- og vestfronten under 1. Verdenskrig

19. november 1916, Dünaburg (Daugavpils, Latvia)

< Forrige Næste >
Dünaburg (Daugavpils, Latvia)
Fra
Peter Mærsk
Peter Mærsk
Til
Trine Mærsk
Trine Mærsk

                                                                                                                       

Min egen lille Pige!

Tak for dit Brev idag, det er da også et grov værk, jeg tror det er den tredie eller fjærde Brev nu i rad; men nu, det er jo da til min lille kæreste.

Og så har du været i Åbling, og Mor har sagt til dig, du pas­sede bedre til Grossererfrue, som til Bondekone. Ja lille du, jeg må virkelig lee. Se når du får en Grosserer er du Grosserer­kone, får du en Tømrer - er du Tømrerkone, og får du en Land­mand, er du en Bondekone, så det hele er helt let at ordne, og hvortil du bedst passer, er jo vor Sag, og det skal vi nok komme om ved, ikke ?  Som jeg har så tit sagt, tager jeg mig ikke en Kone for at hun skal arbejde for mig og hende, nej jeg har også altid haft denne mening, at min Kone ikke skulde arbejde for meget, men kun, om jeg må sige, føre kommandoen over, hvad der skal gøres, og min Kone hun hygger i hendes og mit Hjem. Ja lille du, det skal vi to nok komme om ved, tror du ikke ? - Og det må du heller ikke tro, at Mor har ment det, jeg kender da også Mor, hun er heller ikke for det meget arbejde, og vil også nok, ja det er vel ellers ikke ret at sige om sin Mor; men jeg mener, hun vil også nok følge lidt med Moden som vel de meste af Kvinder vil -

Ja det var nu det, så vil jeg fortælle dig lidt andet; men det er nu en streng hemmelighed, kan du holde din lille Mund tror du ??? - Jeg var hos Majoren i formiddag, og han spurgte, om jeg ikke kunde besørge ham en 15 - 20 p frisk Svinekød eller Flæsk, hvad I nu kalder det, så vilde han sende mig hjem på or­lov i Dec. Hvad siger du dertil, det skulde da være pokkers, ikke ? Mener du det ikke er muligt, så skal du skrive mig det, Men jeg tror ikke det blir før i den sidste halvdel; men Julen skal jeg nok tilbringe her, da han vil jo vist have det til Jul; men nu, det er jo også det samme, ikke. Vi skal jo regne med, at det er en ekstra orlov. Du, jeg blev så glad, da han sagde det, ikke just for min skyld; men jeg vidste, at jeg vilde gøre dig glad dermed, når jeg fortalte dig det. Ja blot der nu ikke kom­mer noget i vejen; men det håber vi ikke. Har du ikke fået et Billede af os bægge, jeg har dog sendt et.

Nu mange kærlige Hilsener og Kys fra din egen Peter.

 

 

Note

"et Billede af os bægge" - sandsynligvis fotografi af PM og Konov, et med påskriften: "Foran Dynaborg, Winteren 1916", et med påskriften: "Foran Dynaborg i Nov. 1916
Oprettet: 27-03-2011 20:59:03 | Rettet: 05-07-2014 20:17:06