Jernkorset.dk

Breve sendt fra øst- og vestfronten under 1. Verdenskrig

18. november 1916, Dünaburg (Daugavpils, Latvia)

< Forrige Næste >
Dünaburg (Daugavpils, Latvia)
Fra
Peter Mærsk
Peter Mærsk
Til
Trine Mærsk
Trine Mærsk

Min egen lille Pige!

Tak for dit Brev idag, og for indbydelsen til Chocolade, du må undskylde, jeg kan ikke tage imod den, først er jeg ikke istand til at tilbagelægge den lange vej, og så er jeg da sød nok, jeg behøver da ingen Chocolade, det mener du da også, ikke ? -Ja det er også en skam at jeg ikke kan huske Signes fødselsdag; men jeg har nok at gøre med min kæreste hendes, og nu er det også snart Fars fødselsdag, det har jeg nu skrevet mig op, og det ligger foran mig hver aften, jeg skriver, så den husker jeg nok.

Ellers er alt ved det gamle. I dag har jeg badet igen. Du, det er herligt, kan du tro, først at ligge i det varme vand, og så til sidst Styrtebad, det er jo lidt kold, og det kan jo nok komme for, at der kommer et stykke Is med; men det gør ikke noget. Nu kan Isen allerede bære. Jeg ved ikke, om du kan huske, da jeg gik til Skole, da var jeg så gal efter Isen, og Pigerne skulde altid trække os, du har nu aldrig trukken mig. - Og hver Lørdag var vi altid på Vester Engene, da tænkte jeg ikke på dig, skønt jeg oft kom Ravnhold forbi. Men da var det dog også temmelig tidlig, ikke ? -

I Aften er det så rolig her, Konov ligger i Sengen, han har ingen rigtig Lyst til at skrive, og den unge Mand er på besøg. Så det er så gemytlig, Kakkelovnen brænder, og alt er så pænt hos os i Aften, det er jo også Lørdag Aften, tror jeg nok. Så for den sags skyld kan du godt komme.

Du jeg længes efter det Billede fra Skærbæk, jeg har for længe siden gjort plads til den på Væggen lige over mit Hoved, så når jeg ligger på højre side, så kan jeg se den, og lidt længere til venstre er det Billede med Signe og dig, så jeg føler mig helt godt tilpas, når jeg ligger og ser alle mine Billeder. Nej lille du, til Jul kommer jeg nok ikke hjem; men så skal vi jo håbe på næste Jul, som vi nu har gjort så længe. Og som du altid synger, Engang han kommer, det ved jeg forvist. Ja du, når først vi måtte være sammen hver dag, jeg kan snart ikke tænke mig den glæde, at jeg må få lov til at se dig hver dag, at snakke med dig hver dag. Ja du, du sagde jo også til mig, da jeg var hjemme, at jeg var en "stjamp", det gør nu heller ikke noget, for jeg ved, der er en mere, og to af samme slags passer godt sammen. Nu mange kærlige Hilsener og Kys sender dig din Trine.


 

 

 

Oprettet: 27-03-2011 20:55:48 | Rettet: 05-07-2014 20:17:05