Jernkorset.dk

Breve sendt fra øst- og vestfronten under 1. Verdenskrig

22. november 1916, Dünaburg (Daugavpils, Latvia)

< Forrige Næste >
Dünaburg (Daugavpils, Latvia)
Fra
Peter Mærsk
Peter Mærsk
Til
Trine Mærsk
Trine Mærsk

Min lille Pige!

Tak for dit Brev idag, det blir nu snart hver dag, at jeg skriver dig et Brev, Konow siger også, om jeg nu vil skrive min Etatsmassige. Men nu lad gå, jeg skal dog skrive til min Kæreste, ikke sandt ? -  Du mener at jeg er tykkere som Konov, da hans Trøje sidder strammere. Ja nu må du først vide, at Konov har en Trøje på som da jeg var på orlov, og så er det, ligesom man kommer til at stå til. Nå ja drille mig må du godt, jeg kan nok tåle det. Så spørger du om du så ikke har haft ret, når du siger, at Mandfolkene er bedre, når de er alvorlige. Ja deri må jeg give dig ret. Men du er nu aller­bedst når du leer. Så synes du at jeg nok kunde nøjes med et stempel på hver Brev. Ja hør lille du, det er da et Kys og hvad Lakken angår, da behøver du hverken at klage over, at den er dyr, eller ikke at få. Vi har både feldgrå og rødt og blåt, og vi har også nok af den, og skulde du mangle noget, kan du godt få lidt, da så billig kan du ikke få den hjemme. Hvor vi har den fra behøver du ikke at spørge om; men stjålet er den heller ikke.

Idag har jeg fået et lille Brev fra Uffe, han er jo nu kommen til et helt andet Regt.

I Efterm. var jeg på en lille tur, og på hele min vej hertil igen mødte jeg ikke et Menneske på vejen, og det var ved at blive mørkt. Et stille gråt vejr, jeg gik helt langsomt og tænkte på så meget. Jeg syntes det var som den dag, jeg rejste hjem fra Vallekilde til Jul, det var også sådan et vejr, og da sang vi, Der er noget i Luften, jeg ved ikke hvad. Ja og nu, ja jeg må sige, at der alligevel var noget i Luften. Denne gang var man glad over at komme hjem til Jul, som man nu kal­der en udendelig stor Glæde, hvis man kunde komme det; men man har lært at nøjes med mindre, og jeg glædede mig til nu at komme til Regt. Staben, drikke Caffe og så at (kanske) finde et Brev fra min lille Kæreste, og det slog heller ikke fejl. Ja jeg har ellers ikke noget særlig at fortælle i Aften, da jeg nu har skrevet hver dag, i lang tid, og jeg skal have skreven hjem og til Uffe i Aften.

Slutter nu med mange kærlige Hilsener og Kys fra din egen Peter.

Hils Signe fra mig, og din Far.

Oprettet: 27-03-2011 21:13:26 | Rettet: 05-07-2014 20:17:10